ITS – Škola za buduće IT eksperte

Back to homepage

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS

Adresa: Savski nasip 7, Novi Beograd (Comtrade Technology Center)
Telefon: 011/4011-216
Website: www.its.edu.rs
Email: [email protected]

its slika

ITS – za odlične rezultate

Naš posao, obrazovanje, nije samo nastava, realizacija relevantnog i primenjivog kurikuluma, sadržaj i distribucija znanja, ispiti. Naš posao je da u svim aspektima pomognemo da naši studenti budu uspešniji nego ranije, bolji, da izgrade nove ili unaprede postojeće karijere.

Naš posao je takođe da neprekidno preispitujemo trenutak u kome smo, unapređujemo svaki naš proces, svaki stav, misao, viziju i ciljeve.

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS je prva akreditovana privatna visokoškolska ustanova u oblasti informacionih tehnologija u Srbiji. Pored kvaliteta – vrhunskih uslova studiranja, najsavremenije opreme i visoko stručnog kadra, osposobljavamo studente za najtraženija zanimanja današnjice, kroz praktičan rad u struci još u toku studiranja.

Na ITS-u možete odabrati jedan od četiri najtraženija programa: Informacione tehnologije, Računarska multimedija, Elektronsko poslovanje, Informacioni sistemi. Diploma strukovnog inženjera informacionih tehnologija, koju dobijaju studenti po završetku školovanja, kotira ih među buduće najtraženije stručnjake u oblasti informacionih tehnologija, u projektovanju, izradi i implementaciji softvera, obradi digitalne slike, videa, tehnici ilustrovanja, animaciji, elektronskom poslovanju.

NOVO na ITS-u: Master strukovne studije informacione tehnologije. Master studije na ITS-u pružaju široki spektar znanja iz informacionih tehnologija na celokupnom procesu projektovanja, izrade i implementacije softvera. Dobićete znanja iz sledećih oblasti: Cloud Computing, Data Science, Big Data, Mobile Development, digitalna forenzika, kriptografija, Data Mining, napredne veb-tehnologije, obezbeđenje kvaliteta softvera, napredno 3D modelovanje, itd.

 

Konstantno prateći promene u razvoju računarskih nauka, profesori na ITS-u usklađuju nastavni plan i program sa najvišim svetskim standardima i najnovijim dostignućima u sferi informacionih tehnologija. Radimo po naprednom programu, koji studente uči IT veštinama pomoću softverskih rešenja poslednje tehnologije.

15 razloga zašto treba da izaberete ITS

 1. Garancija kvaliteta – zaposleni diplomci.

 

.

Od osnivanja škole 2006. godine do danas čak 92,86% diplomaca je ostvarilo uspeh u svojoj karijeri, od čega je:

>> 85.44% zaposleno (u struci),

>> 7.42% nastavilo školovanje (master studije).

Činjenica da veliki broj naših diplomaca radi u struci najveća je preopruka i uspeh za jednu školu.

 

 1. ITS diplome priznate širom sveta.

Naš diplomac Nenad Brkić iz Švajcarske, koji je završio program Informacione tehnologije kaže da mu je u Švajcarskoj priznata diploma ITS-a, i to bez potrebe za prevodom, a takođe mu je priznat nivo obrazovanja po švajcarskom sistemu školovanja (FH ili Fachhochschule). Kristini Naumović, koja je diplomirala na studijskom programu Informacione tehnologije, diploma ITS-a omogućila je nastavak studija u inostranstvu. Trenutno je na masteru u okviru programa Erasmus Mundus u Nemačkoj. Diplomac ITS-a Vladimir Koković takođe je diplomirao na studijskom programu Informacione tehnologije, a diploma ITS-a priznata mu je prilikom upisa na master studije na Univerzitetu u Liverpulu.

 1. Studije u sistemu velike korporacije Comtrade.

Studenti ITS-a su konstantno u realnom poslovnom okruženju. U stalnom su kontaktu sa oko 1000 visokostručnih inženjera, koji sa puno uspeha rade posao za koji se oni školuju. Drugim rečima, upućeni su u sve ono što ih čeka nakon završetka studija: uključeni su u njihov rad, detaljno upoznaju poslovne procese, kroz dosta prakse na tekućim projektima Comtrade-a.

 1. Najtraženiji studijski programi današnjice, ali i sutrašnjice.

Sektor informacionih tehnologije predstavlja ogroman potencijal za razvoj privrede u čitavom svetu, a ulaganje u njega je jedan od najvećih ekonomskih prioriteta današnjice. U 2018. godini, a kako pokazuju istraživanja i nadalje, poslovi iz ove oblasti biće najtraženiji i najplaćeniji na tržištu rada, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

 1. Savremena praksa na ITS-u.

Android aplikacija za upravljanje robotom.

U obrazovnim ustanovama konstantno postoji problem prakse; na ITS-u to nije slučaj. Kroz izuzetno naprednu i inovativnu praksu, studenti svakodnevno nadograđuju svoja znanja, dobijaju nova i aktivno se pripremaju za uspešnu karijeru koja ih očekuje. Poslednja u nizu je praksa pod nazivom „Izrada Android aplikacije za upravljanje robotom koji rešava Rubikovu kocku”. U pitanju je projekat izrade rešenja koje će omogućiti korisniku da, koristeći svoj Android uređaj, kontroliše kretanje i ponašanje LEGO robota. Pogledajte kako izgleda rešenje ove neuobičajene i veoma napredne prakse, jedinstvene čak i u svetskim okvirima.

.

 1. Oprema i uslovi studiranja na svetskom nivou.

Za svoje studente obezbedili smo odlične prostorne i tehničke uslove. Prostor objedinjuje više laboratorijskih sala opremljenih računarima i drugom opremom, kabinete za teorijsku nastavu i prateće sadržaje. Za vannastavne aktivnosti tu su i sportski tereni, bazen, restoran i IT klub.

 1. Po čemu se još razlikujemo od drugih škola?

Maksimalna ušteda vremena za studente. U nastavi na ITS-u se koriste interaktivne table. Nastavni materijali su posle svakog časa dostupni na studentskom portalu. Materijalima za učenje možete pristupiti i putem Android aplikacije. Prijava ispita vrši se online preko Studentskog portala. Studenti automatski dobijaju na mejl podsetnik o početku prijava, prijavljenim ispitima. Rezultate ispita takođe možete pogledati od kuće.

 1. LINK Leaders Park i LINK Cafe za užitak u učenju.

LLP-15r

ITS neprestano ulaže u razvoj prostora za edukaciju kako bi stvorio okruženje koje će studentima pružiti maksimalnu slobodu u učenju, dozvoliti spontanu razmenu ideja i pomoći u ostvarenju uspeha.

Zato smo za studente napravili LINK Leaders Park i u okviru njega LINKcafé kao mesta na kojima će i van učionice biti u društvu najboljih, okruženi pozitivnim, ambicioznim i uspešnim ljudima prošlosti i sadašnjosti. Jer, upravo tu je njihovo mesto – među najuspešnijima!

 1. Mentorship Support Program.

LINK Mentorship Support Program namenjen je studentima ITS-a koji planiraju da unaprede svoj položaj kako na tržištu i sebi obezbede superioran položaj. Osmišljen da im pomogne da dođu do posla koji žele, unapređenja i veće zarade, nadasve zadovoljstva sobom, program predstavlja pravi način da dopune znanja i usavrše veštine koje su stekli tokom školovanja. Ovaj program omogućava sticanje transverzalnih veština, ključnih za uspešno obavljanje posla, ali i za sticanje konkurentskih prednosti, atraktivnih za buduće poslodavace ili poslovne partnere.

 1. Apprentice Program.

Pokrenuli smo LINK Apprentice Internship Program – program podrške poslovnom uspehu studentima ITS-a, kako bismo im pomogli u ostvarenju profesionalnih ciljeva i skratili put do cilja. Budući da svaki poslodavac, a pogotovo oni za koje bi većina volela da radi, traži u najmanju ruku minimalno radno iskustvo, svojim studentima obezbeđujemo ne samo CV ispunjen relevantnim referencama i rutinu u radu, već i ono najvrednije – savete i tajne profesionalaca u svojim strukama.

LAP-15r

 1. CCD i partnerstvo sa poslodavcima.

U želji da svojim studentima omogućimo siguran posao, uspešnu karijeru i uživanje u korišćenju stečenih stručnih veština, konstantno ostvarujemo brojne saradnje i partnerstava sa velikim brojem kompanija na globalnom nivou. Uz pomoć Centra za razvoj karijere, ITS uspešno sarađuje sa velikim brojem domaćih i stranih poslodavaca. Na taj način, naši studenti imaju mogućnost bržeg i lakšeg pronalaženja idealnog posla.

 1. LINK Business Incubator, program podrške pokretanju biznisa studentima ITS-a.

Inovatorstvo je oduvek zahtevalo podršku na pravi način. LINK BI – Business Leadership for Digital Economy je jedinstvena šansa za studente ITS-a da odmah po završetku školovanja pokrenu sopstveni biznis. Svi naši studenti koji imaju originalnu biznis ideju, a nemaju potreban kapital i ostala sredstva mogu na ovaj način pokrenuti svoj biznis.

 1. Prva škola koja ima svoju televiziju – LINKeduTV.

U želji da upotpunimo i obogatimo školovanje na ITS-u, našim studentima smo omogućili potpuno besplatan pristup prvoj online televiziji na ovim prostorima – LINKeduTV. Reč je o edukativnoj televiziji čiji je primaran cilj da našim studentima pomogne u usavršavanju kroz sticanje korisnih veština i izgradnji uspešne karijere.

LinkEDU-15r

 1. Posvećenost obrazovanju – devotogodišnji ciklus obrazovanja.

Posvećenost obrazovanju ogleda se i u osnivanju četvorogodišnje Srednje škole za informacione tehnologije ITHS, čime ITS omogućava i najmlađima da, već od prve godine srednje škole, na najbolji mogući način zakorače u svet informacionih tehnologija i opšteg obrazovanja, čiji je značaj prenebregnut u kurikulumu većine srednjoškolskih obrazovnih institucija. Pokretanjem specijalističkih i master studija zaokružuje se ciklus obrazovanja iz oblasti informacionih tehnologija u trajanju od 9 godina.

 1. Doživotna garancija znanja i otvorenost.

ITS obrazovanje shvata kao kontinuirani, neprekidni aspekt svakodnevnog života. Upravo zato će vam znanje koje ITS pruža dati najbolje moguće rezultate. Informacije, pogotovo u stalno rastućoj oblasti informacionih tehnologija, svakodnevno zastarevaju. Svaki novi dan vam nudi bezbroj mogućnosti za nova usavršavanja. Zato smo uporni da ta nova znanja svakodnevno prenosimo našim studentima, kako sadašnjim tako i onima koji su već završili ITS.