Back to homepage

Državni fakulteti i visoke škole u BiH

fakulteti u bosni

Na teritoriji Bosne i Hercegovine nalazi se 9 univerziteta i svi državni univerziteti akreditovani su od strane ministarstva. Pred vama je spisak fakulteta i visokih škola u BiH po univerzitetima. Najviše visokoobrazovnih ustanova nalazi se u sklopu Univerziteta u Sarajevu (25 ustanova), a na drugom mestu po broju fakulteta nalazi se Univerzitet u Banja Luci (18 ustanova).

Fakulteti u Bosni i Hercegovini primenjuju dva koncepta u visokoškolskom obrazovanju koji se odnose na trajanje studija na fakultetskim ustanovama: 4+1+3 i 3+2+3. Razlika se odnosi na trajanje osnovnih studija koje mogu da traju 3 ili 4 godine i master studija koje mogu da traju 1 ili 2 godine, dok se doktorske studije odvijaju po trogodišnjem programu.

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

Spisak državnih fakulteta i visokih škola u BiH:


Spisak visokih škola:

Spisak fakulteta po univerzitetima:

Univerzitet u Banja Luci

Univerzitet “Džemal Bijedić” – Mostar

Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Univerzitet Mostar – Sveučilište u Mostaru

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments