Studentsko start up takmičenje u okviru IPA CBC projekta IKNNOW

24/01/2020 10:17

Studentsko start up takmičenje u okviru IPA CBC projekta IKNNOW

U okviru projekta „Razvoj prekogranične platforme za prenos znanja i tehnologija za podršku saradnji mladih istraživača i inovativnih malih i srednjih preduzeća – IKNNOW“ održaće se prvo studentsko start up takmičenje.

Takmičen je zakazano za 29. januar 2020. godine sa početkom u 10 časova. Projekat je finansiran od strane Interreg IPA programa međugranične saradnje Mađarska – Srbija.

Takmičenje ima za cilj da kroz promociju start up kompanija, obezbedi podršku mladim istraživačima i studentima koji imaju ambicije da pokrenu svoje preduzeće, ali za to nemaju potrebno iskustvo. Da bi pokrenuli sopstveni start up potrebni su im mentori, partneri, investitori kao i mesto gde će se povezati sa ostalim start up preduzećima.

U okviru ovog događaja, kroz treninge na kojima će učestvovati, učesnici će dobiti osnovna znanja o uspostavljanju sopstvenog biznisa od eksperata i mentora. Svoje ideje predstaviće pred stručnim žirijem na takmičenju koje će se održati 29. januara. Ovo takmičenje je odlična prilika za sticanje dodatnog iskustva kao i dobijanja povratnih informacija od šireg auditorijuma.

Agenda događaja:

  • 10:00 – 10:30 – Uvodne reči i informacije o projektu
  • 10:30 – 11:00 – Upoznavanje sa pravilima takmičenja
  • 11:00 – 12:30 – Takmičenje
  • 12:30 – 13:30 – Pauza za ručak
  • 13:30 – 15:00 – Donošenje odluka i proglašenje pobednika
  • 15:00 – 16:00 – Sastanak projektnog tima
  • Mesto održavanja: Rektorat Univerziteta u Novom Sadu, 2 sprat, Multimedijalna sala
  • Datum: 29. januar 2020.

O programu:

Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija sprovodi se u okviru finansijskog okvira Evropske unije 2014-2020, u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Na osnovu „zajedničkog sistema upravljanja“ zemalja učesnica – Mađarske i Srbije, Program finansira i podržava projekte saradnje organizacija smeštenih u području prihvatljivom programom – Mađarskih okruga Csongrád i Bács-Kiskun, i okruga Republike Srbije: Zapadna Bačka, Severna Bačka, Južna Bačka, Severni Banat, Centralni Banat, Južni Banat i Srem.

Program pomaže razvoj stabilnog regiona kroz međugraničnu saradnju te doprinosi sveopštem poboljšanju života u međugraničnom regionu. Omogućuje ekonomsku saradnju organizacija iz dve države, neguje zajednički identitet, kulturno i istorijsko nasleđe pograničnog područja te doprinosi njegovoj održivosti i sigurnosti.

Za više informacija posetite sajt: www.interreg-ipa-husrb.com

24/01/2020 10:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments