Otvaranje Dunavske zimske škole

16/03/2016 11:42

Otvaranje Dunavske zimske škole

U Svečanoj sali Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu u sredu, 16. marta sa početkom u 16 časova, biće svečano otvorena Dunavska zimska škola.

Centar za istorijska istraživanja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji sa DAReC-om (Danube Area Research Center) i Evropskom dunavskom akademijom iz Ulma (Nemačka) organizuju Dunavsku zimsku školu.

Program Međunarodne Dunavske zimske škole trajaće do 21. marta, a održavaće se na Andrevlju, na Fruškoj gori i u Novom Sadu.

Škola je interdisciplinarna i internacionalna, a obuhvataće najrazličitije teme – od podvodne arheologije do saradnje sa privredom.

Predavanja u okviru programa škole biće na različite teme:

istorija dunavskog regiona,

restauracija i očuvanje kulturne baštine dunavskog regiona,

komercijalni i ekonomski potencijal ovog regiona, t

ransport,

turizam,

mogućnosti preduzetništva ovog regiona,

pisanje projekata i prikupljanje sredstava za projektne ideje.

U Dunavskoj zimskoj školi učestvovaće 25 mladih istraživača iz 12 zemalja – Mađarska, Italija, Ukrajina, Rumunija, Austrija, Hrvatska, Slovenija, Nemačka, Bugarska, BiH, Slovačka i Srbija.

Na svečanom otvaranju posetiocima će se obratiti profesor dr Ivana Živančević Sekeruš – dekan Filozofskog fakulteta, Vladimir Pavlov – pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, Johanes Iršik – direktor Austrijskoj kulturnog foruma i profesor dr Ivan Jordović – šef Odseka za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

16/03/2016 11:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments