Back to homepage

Profesionalna orijentacija – Via Academica

IZABERITE STUDIJE PO SVOJOJ MERI
AKADEMSKA I PROFESIONALNA ORIJENTACIJA

Ukoliko još uvek niste odlučili oblast Vaših budućih studija, a voleli biste da studirate nešto što će Vam se isplatiti, za šta ste talentovani i što ćete raditi sa elanom i uspehom, predlažemo Vam da dođete kod nas na Akademsku i profesionalnu orijentaciju

ŠTA JE?

Ova usluga je koncipirana kao kompletna akademska i profesionalna orijentacija i izrada Vašeg ličnog karijernog projekta uz pomoć stručnog mentora. Orijentaciju vode mentori sa dugogodišnjim iskustvom u akademskom savetovanju i visokoškolsko obrazovanju. Kroz niz pažljivo formulisanih pitanja i vežbi cilj je da i Vi sami, uz našu pomoć, dođete do ključnih odgovora, razbistrite svoje ideje i želje, jasno koncipirate Vaš akademski i profesionalni put, i definišete šta je sve potrebno da uradite da biste ostvarili svoj cilj.

ZAŠTO JE VAŽNA?

Osnovne studije treba da budu čvrsta baza za dalje usavršavanje u određenoj oblasti kroz master studije ili karijeru. Baza vam ne sme biti nešto što ne volite, što će vam brzo dosaditi i što ćete napustiti u najboljem slučaju za godinu dana, a u najgorem slučaju nakon 10 godina bezuspešnog studiranja. Ako ne želite da trošite svoje vreme i novac, savetujemo Vam da uradite akademsku i profesionalnu orijetaciju.

KOLIKO TRAJE?

Naš posebno razvijen i testiran metod ne zahteva da satima odgovarate na pitanja i radite psihološke testove. U 60 minuta Vaš lični mentor vodi razgovor uz pomoć otvorenog upitnika koji se zasniva na Vašem prethodnom formalnom i neformalnom obrazovanju, interesima, odnosu sa ljudima, željama, snovima i ličnim očekivanjima od budućeg posla i karijere.

KAKO FUNKCIONIŠE?

Akademsku i profesionalnu orijentaciju sa mentorom je moguće uraditi lično, dolaskom u naše prostorije u centru grada u Takovsku br. 12, ili putem Skajpa, ukoliko niste u mogućnosti da dođete. Vaš termin možete zakazati telefonom ili putem mejla OVDE.

REZULTAT?

Posle urađene akademske i profesionalne orijentacije dobijate izbrušen nacrt Vaše buduće karijere i smernica koje vode ka ostvarenju Vaše idealne profesije. Nakon 7 ranih dana dobijate i kompletan izveštaj akademske i profesionalne orijentacije u .pdf formatu koji sadrži detaljne opise Vašeg profila, ličnosti, okruženja koje odgovara daljem razvoju Vaših potencijala, usmerenje koje bi trebalo da pratite i programa studija koji će Vam pomoći da to i ostvarite.

REŠITE SVE NEDOUMICE!

Akademska i profesionalna orijentacija pruža odgovor na ključna pitanja koja se tiču izbora budućeg zanimanja i studija koje bi trebalo da pohađate. Neka od tih pitanja su sledeća:

 • Za koju oblast sam talentovan/a i koja su to zanimanja koja mi najviše odgovaraju?
 • Koje su moje “jake” i “slabe” strane?
 • Šta mi nikako ne leži, a u gde bih dao/la svoj maksimum?
 • Koji su moji lični prioriteti i očekivanja od budućeg posla/studija?
 • Šta i gde bi trebalo da studiram da bih ostvario svoju uspešnu karijeru u toj oblasti?
 • Koje su moje realne mogućnosti da upišem taj fakutlet i da li postoje neke alternative i ostale opcije?
 • Imam višestruka interesovanja i uspešan/na sam na različitim poljima. Da li je to dobro ili loše?
 • Kako da izaberem šta mi je prioritet ako podjednako volim i jezike, muziku, matematiku i biologiju?

BONUS

Uz izveštaj besplatno dobijate:

 • Pregled oblasti studija koje Vam najviše odgovaraju.
 • Potencijale datih oblasti na tržištu rada u smilsu visine plate, traženosti određenih profila  i zanimanja.
 • Listu potencijalnih zanimanja, pozicija i mogućnosti za zaposlenje koje imate nakon završetka studija.
 • Primer studijskog programa iz oblasti studija koja Vam najviše odgovara.
 • Lista potencijalnih master programa i specijalizacija koje je moguće pratiti nakon osnovnih studija iz oblasti koja Vam najviše odgovara.