Back to homepage

Studiranje u Rejkjaviku

Studiranje u Rejkjaviku – Rejkjavik, osim što je prestonica Islanda, nudi kvalitetno upoznavanje načina življenja starih Vikinga. Ovaj tipičan skandinavski grad omogućiće vam jedno autenično iskustvo tamošnjeg načina života. Njegov položaj ga čini najsevernijim glavnim gradom na svetu.

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

Studije u Rejkjaviku

Studije u Rejkjaviku – Na Islandu postoji sedam univerziteta. Većina ustanova se finansira iz državnog budžeta dok su neki privatni. Trenutno ima 18.000 studenata od kojih 5% čine studenti iz stranih zemalja.

Fakulteti i univerziteti u Rejkjaviku – Univerzitet u Rejkjaviku je akademska institucija odgovorna za napredno obrazovanje, istraživanja i naučne projekte. Cilj univerziteta je da stvara i širi znanje koje će obogatiti i unaprediti kvalitet života ljudi na Islandu. Prijave na osnovne i postdiplomske studije se šalju direktno fakultetu koji želite da upišete. Nakon što pregleda prijavu i sve neophodne dokumente, fakultet će vas obavestiti da li ste primljeni i poslati vam potvrdu o prijemu.

Strani studenti prijave treba da pošalju malo ranije, do 15. marta zbog duže procedure. Detaljnije o upisu na fakultete u Rejkjaviku pogledajte OVDE.

Lista univerziteta i fakulteta u Rejkjaviku.

Univerziteti / Fakulteti u Rejkjaviku

  • Iceland Academy of the Arts
  • Reykjavík University
  • University of Iceland

Pogledajte još