Novosadski fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na Šangajskog listi!

24/10/2017 16:27

Novosadski fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na Šangajskog listi!

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu nalazi se među 300 najboljih u svetu u oblasti sporta na Šangajskoj listi.

Šangajska rang lista jedna je od pet najznačajnijih lista za rangiranje univerziteta u svetu, pored Times Higher Education liste (Velika Britanija), QS rang liste (Quacquarelli Symonds, Velika Britanija), Lajden rang liste (Leiden Ranking, Holandija) i Webometrics liste (CSIC, Španija).

Kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom rangiranja univerziteta na Šangajskoj rang listi u oblasti sporta su broj i kvalitet naučnih radova, kao i broj naučnih radova napisanih u saradnji sa inostranim univerzitetima.

Univerzitet u Novom Sadu rangiran je na Šangajskoj rang listi među 150 najboljih univerziteta u oblasti prehrambenih tehnologija (Food Science and Technology) i među 500 najboljih univerziteta u oblasti matematike.

Takođe, Univerzitet u Novom Sadu se ove godine prvi put pojavljuje na QS rang listi i nalazi se među 300 najboljih univerziteta u oblasti poljoprivrede i šumarstva, pošto je rangiran između 251. i 300. mesta.

Univerzitet u Novom Sadu u maju 2017. godine rangiran je na Lajden rang listi, i to na 721. mestu, što je za 35 mesta bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu.

Izvor: www.uns.ac.r

24/10/2017 16:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments