Back to homepage

Studije u Lihtenštajnu

vaduz

Obrazovanje u Lihtenštajnu se razvijalo postepeno, a sada njihov univerzitet spada u međunarodno priznate obrazovne ustanove. Iako se radi o maloj zemlji, Lihtenštajn svakako ima puno toga da ponudi. Nalazi se u srcu Evrope i ističe se po zanimljivoj prirodi i sklopu različitih evropskih kultura i naroda.

Pored svojih prirodnih lepota, Lihtenštajn takođe nudi vrhunsko obrazovanje. Aktivnosti univerziteta se fokusiraju na širenje znanja koje je zanimljivo, relevantno za svakodnevni život, i primenljivo. Organizovan je sa pretežno istraživačkim ciljevima.

Anonimnost i rezervisanost su koncepti koji se ne primenjuju u Islandu. Većina ljudi na kampusu se poznaje i druži redovno. Tokom nastave i van nje, studenti imaju pouzdanu podršku profesora koji su pristupačni i voljni za saradnju.

Atmosfera je prijatna i intimna, što zajedno sa jedinstvenom lokacijom doprinosi sveukupnom iskustvu studiranja u ovoj zanimljivoj zemlji.

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

Fakulteti i univerziteti u Lihtenštajnu

Univerzitet u Lihtenštajnu

Ovo je jedini univerzitet u Lihtenštajnu i studenti iz svih zemalja svake godine biraju da ga posete i završe svoje studije baš u ovoj simpatičnoj zemlji.

Univerzitet svojim studentima nudi vrhunsko akademsko obrazovanje, prijatno okruženje, modernu opremu i infrastrukturu. Doživljaj studiranja u Lihtenštajnu je jedinstven svim studentima.

Međutim, studiranje je mnogo više od posećivanja predavanja i seminara. Ovde je omogućen visok kvalitet života, a studentima je nakon studija na raspolaganju lako zaposlenje u nekim od javnih ili privatnih sektora.

Studiranje na Univerzitetu u Lihtenštajnu znači posvetu ne samo sadašnjosti, nego i budućnosti.

Studijski program:

Za osnovne studije, na raspolaganju su sledeći programi:

  • Arhitektura
  • Poslovna administracija

Za master studije, na raspolaganju su sledeći programi:

  • Arhitektura
  • Bankarstvo i finansije
  • Informacione tehnologije
  • Preduzetništvo

Za doktorske studije, na raspolaganju su sledeći programi:

  • Poslovna ekonomija
  • Arhitektura

univerzitet lihtenstajn

Koliko koštaju studije?

Studije na Univerzitetu u Lihtenštajnu koštaju 850 evra po semestru.

Treba takođe napomenuti da je život u Lihtenštajnu veoma skup, standardi su veći nego u mnogim drugim evropskim zemljama.

Upis na fakultete u Lihtenštajnu - Kako se prijaviti?

Studenti iz zemalja van EU treba da dobiju vizu kako bi mogli da studiraju u Lihtenštajnu. Univerzitet će vas obavestiti o sumi novca koju treba da platite po dolasku i koja vam se vraća kad napustite zemlju.

Više informacija o proceduri za dobijanje vize možete pogledati OVDE

Rokovi za prijavu

Rok prijavu na veći deo studijskih programa svih nivoa je 15. jul.

Nemački jezik

Pored svih dokumenata koje vam bude tražio univerzitet, treba priložiti i potvrdu o znanju nemačkog jezika.

Nivo znanja treba da bude od B do C, što je između 400 i 600 lekcija, ako niste izvorni govornik nemačkog.

Predupisni kursevi nemačkog nisu obezbeđeni pa je odgovarajuću diplomu neophodno dobiti van Lihtenštajna.

Pogledajte još