Back to homepage

Studije u Kini

china

Studiranje u Kini vam pruža jedno veoma egzotično iskustvo u najdinamičnijoj zemlji na svetu.

Inostrani studenti se prijavljuju za studije u Kini preko ”Asia Exchange” programa koji pokriva Univerzitet u Šangaju i Univerzitet u Kantonu.

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

Fakulteti i univerziteti u Kini

Univerzitet u Šangaju

Univerzitet u Šangaju je osnovan 1922. godine i nalazi se u srcu Šangaja. Svoj sadašnji oblik je dobio 1944. godine nakon što su se četiri različita univerziteta u Šangaju spojili u jedan.

Studijski programi:

Studije za strane studente traju 3 meseca i predaju se na engleskom jeziku. Održavaju se od septembra do decembra i od marta do maja svake godine.

Sada važi za vodeći univerzitet u raznim oblastima, sa decenijama iskustva, pretežno u istraživačkim naukama.

Na raspolaganju su sledeći kursevi na engleskom jeziku:

 • Početni kineski (mandarinski)
 • Kineska kultura i istorija
 • Kineska ekonomija
 • Internet trgovina
 • Poslovno pravo
 • Računarstvo
 • Digitalni sistemi komunikacije

shanghai university

Cilj ovih studijskih programa je da upozna strane studente sa kineskim jezikom (mandarinksim), kulturom, pravom i međunarodnom trgovinom iz kineske perspektive, kao i da proširi znanja o Kini i Aziji generalno. Studenti imaju dovoljno slobodnog vremena za putovanja i ostale vannastavne aktivnosti.

Studenti su u čestom kontaktu sa lokalnim i drugim studentima. Strani studenti najčešće dolaze iz Skandinavije i Nemačke, dok su ostali uglavnom iz SAD-a, Francuske i Islanda.

Ne postoji minimum ili maksimum kurseva koje studenti moraju da polože pa mogu slobodno da biraju one koji im se najviše sviđaju. Bodovi se dodeljuju u skladu sa bolonjskim sistemom.

Univerzitet u Kantonu

Univerzitet u Kantonu je osnovan 2000. godine kada su se 5 različitih univerziteta u gradu spojili u jedan. Ima 20,000 studenata, finansira se iz vladinog budžeta i priznat je od strane kineskog ministarstva prosvete, kao i međunarodnog udruženja univerziteta (IAO).

Veliki broj uticajnih ličnosti u kineskoj ekonomiji, politici, pravu i tehnologiji je studiralo na ovom univerzitetu koji se svake godine trudi da održi taj standard.

Studijski programi:

Međunarodni studijski program traje 3 do 4 meseca i predaje se na engleskom jeziku. Kursevi su raspoređeni od septembra do decembra svake godine.

guangzhou university

Ovo su kursevi koji su na raspolaganju stranim studentima:

 • Kineski jezik/mandarinski (intenzivno čitanje, slušanje i pričanje), 9 bodova
 • Kineska kultura, 4 boda
 • Kineska ekonomija (poslovno pravo, uvoz i izvoz), 5 bodova

Moguće je orgranizovati napredni kurs iz kineskog jezika.

Jedan bod na univerzitetu u Kantonu uglavnom vredi pola boda po bolonjskom sistemu. O prenosu bodova se obratite vašem fakultetu.

Školarina

Jedan semestar na košta 1.390 evra, troškovi prijave su 50 evra (ovo važi za oba univerziteta).

U ovu cenu su uračunate dodatne usluge ”Asian Exchange-a”, pismeni vodič, studentska kartica sa popustima. Materijali za učenje su ili besplatni ili se kupuju po veoma niskim cenama.

Studenti nisu u obavezi da polože TOEFL test poznavanja engleskog jezika. Treba naglasiti i da je život u Kini veoma jeftin.

Stipendije

Upis na fakultete u Kini - Kako se prijaviti?

Prijava je veoma laka i odgovor se dobija do nedelju dana od slanja svih potrebnih dokumenata. Nakon toga možete polako početi da se spremate za predstojeći semestar.

Sve potrebne informacije o dokumentaciji i proceduri prijave možete pronaći ispod:

 • PRIJAVA za Univerzitet u Šangaju
 • PRIJAVA za Univerzitet u Kantonu

Pogledajte još