Back to homepage

Studije u Kanadi

quebec

Kanada je zemlja sa veoma zanimljivom kulturom. Prisutni su uticaji francuske, britanske i američke kulture. Kanađani su izuzetno ljubazni, miroljubivi, promišljati i nisu skloni raspravama i svađama.

Pored navedenih uticaja, u Kanadi možete primetiti uticaje mnogih drugih zemalja koje doprinose sveukupnoj multikulturalnosti ove države. Tu se govore gotovi svi jezici sveta. Postoje televizijski programi i novine posvećeni svakoj etničkoj grupi koja ima dovoljan broj ljudi. Hrana je takođe raznovrsna. Svakog dana, na meniju možete zateći specijalitete iz raznih zemalja sveta.

Svaka provincija u Kanadi ima svoj obrazovni sistem, ali mogu se doneti neki generalni zalkjučci. Postoje posebne obrazovne ustanove koje spremaju studente za određene poslove. Na primer, ako želite da radite kao električar, policajac ili vodoinstalater, treba da dobijete diplomu sa posebnih fakulteta i viših škola. Za profesije poput doktora, advokata ili nastavnika se uglavnom ide na univerzitete gde se dobija diploma u zavisnosti od nivoa studija.

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

Fakulteti i univerziteti u Kanadi

Spisak svih univerziteta i fakulteta možete pronaći OVDE

Cene školarina variraju i najpreciznije podatke možete dobiti kontaktiranjem željenog fakulteta.

Univerzitet u Torontu

Smešten u Torontu, Ontariju, ovaj univerzitet je među vodećim u svetu po istraživanju, nastavi i studijama vezanim za obrazovanje. Već duže od 100 godina intenzivno radi na istraživanju, postavljanju standarda obrazovanja i obučavanju budućih profesora.

Najviše se ističe po poslednjoj stavci, a sve više studenata dolazi na ovaj univerzitet da se spremi za karijeru u prosveti i dobijaju vrhunsku obuku, kako teorijsku tako i praktičnu. Studenti koji završe neke od master programa na ovom univerzitetu (Master of Teaching, Master of Arts in Child Study and Education) dobijaju licencu za rad u Ontariju.

Oni takođe postaju napredni praktikanti i eksperti u polju obrazovanja. Mnogi dobiju vodeće pozicije ne samo u obrazovanju već i u medicini, vladi i privatnom sektoru.

Univerzitet u Alberti

Univerzitet u Alberti je osnovan 1908. godine i to je jedan od vodećih univerziteta u Kanadi. Poznat je po istraživanju svetske klase i inovativnim otkrićima. Ovde se nalazi Kanadski institut za nanotehnologiju i nudi vrhunske studijske programe, od kojih su neki dostupni samo u Kanadi. Ovaj univerzitet je dao jednog nobelovca iz fizike i oskarovca koji je radio na poznatom filmu ”Avatar”. Univerzitet u Alberti svake godine finansira studentske stipendije u iznosu od 25 miliona dolara, od kojih mnogo ide na strane studente.

Glavni kampus je smešten u centru grada Edmontona – modernog grada poznatog po fabrikama i rafinerijama. Na univerzitetu studira 37.000 studenata od kojih preko 5.000 čine studenti iz preko 150 zemalja širom sveta. Univerzitet u Alberti nudi bezbednu, multikulturalnu atmosferu sa bogatom istraživačkom okolinom.

Stipendije

Sve stipendije možete potražiti OVDE , po željenom fakultetu i studijskom programu.

Upis na fakultete u Kanadi - Kako se prijaviti?

Prvo što treba da uradite je da izaberete fakultet na kom želite da studirate i da ih kontaktirate kako biste videli uslove za prijem. Nakon što vam potvrde prijem, možete polako da počnete da sakupljate dokumente za studentsku vizu.

Potrebni su vam sledeći dokumenti:

  • Potvrda o prijemu na fakultet
  • Potvrda o državljanstvu
  • Potvrda o finansijskom stanju
  • Pismo u kom objašnjavate nameru posete

Detaljnije informacije možete pogledati OVDE

U zavisnosti od zemlje iz koje dolazite, mogu vam biti potrebni još neki dokumenti. Za više informacija kontaktirajte centre za vizu i kanadsku ambasadu OVDE

Kada prikupite sve potrebne dokumente, aplikaciju možete ispuniti OVDE

Ako želite da radite tokom studija u Kanadi, možda će vam biti potrebna radna dozvola. To zavisi od posla koji želite da radite.

Na ovom LINKU možete da pogledate kako da podnesete prijavu za radnu dozvolu u Kanadi

Pogledajte još