Back to homepage

Studiranje u Firenci

Studiranje u Firenci – Firenca je prestonica italijanske regije Toskana i najnaseljeniji grad u toj regiji sa oko 380.000 stanovnika. Istorija Firence je veoma bogata, ona se smatra jednim od najbogatijih gradova srednjevekovne Evrope, a mnogi veruju da je i kolevka renesanse, te je tako dobila nadimak “Atina srednjeg veka”.

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

[insert3]

DETALJNIJE

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

[insert1]

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

[insert2]

DETALJNIJE

Studije u Firenci

Studenti koji se odluče za studije u Firenci, pored kvalitetnih studija, mogu da računaju i na veliki broj znamenitosti koje krase ovaj grad i jedno nezaboravno iskustvo, gledano sa turističke strane.

Fakulteti i univerziteti u Firenci pružaju sve potrebne uslove za obrazovanje na najvišem standardu. Za učenike iz Srbije, upisna procedura za fakultete u Italiji počinje već u aprilu i maju, kada se svi budući studenti mogu informisati o celom procesu u Italijanskom kulturnom centru u Beogradu. Potrebna vam je prevedena maturska diploma ili potvrda o pohađanju završnog razreda srednje škole. Sva dokumenta koja podnesete moraju biti prevedena na italijanski, a prevod mora uraditi ovlašćeni sudski tumač, do kojeg možete doći u italijanskoj ambasadi. Detaljnije o upisu i potrebnoj dokumentaciji pogledajte OVDE.

Pogledajte listu fakulteta i univerziteta u Firenci.

Univerziteti / Fakulteti i Firenci

  • University of Florence
  • Italian Institute of Human Sciences (SUM)

Pogledajte još