Back to homepage

Studije na Malti

malta

Malta je ostrvo koje se nalazi na sred Mediteranskog mora i ima nešto preko 400.000 ljudi. Pored malteškog, engleski je takođe zvanični jezik ove zemlje što je čini izuzetno privlačnom za turiste i studente širom sveta.

Ako odaberete Maltu kao vašu studentsku destinaciju, bićete u prilici da iskusite jednu veoma zanimljivu kulturu, probate odlična jela, upoznate mnoge ljude i uživate u prelepoj mediteranskoj prirodi.

Kretanje na Malti je veoma lako i celo ostrvo može da se obiđe za kratko vreme. Javni prevoz je pristupačan, a malteški autobus je jedinstven po svom izgledu i predstavlja jednu od turističkih atrakcija

Većina studijskih programa na Malti je na engleskom jeziku. Neki od popularnijih izbornih jezika su francuski i italijanski.

Život na Malti je veoma dinamičan. Postoji mnogo istorijskih lokacija u kojima se takođe održavaju kulturne manifestacije, koncerti itd. Neki od poznatijih festivala su tromesečni letnji festival i međunarodni džez festival koji se održavaju svake godine.

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

Fakulteti i univerziteti na Malti

Kompletan spisak obrazovnih ustanova u Malti možete pogledati OVDE

Univerzitet na Malti

Ovaj univerzitet predstavlja vodeću obrazovnu ustanovu Malte. Finansira se iz državnog budžeta i prima studente iz svih delova sveta.

Od 2010. godine je na ovom univerzitetu zastupljen bolonjski sistem studiranja. Glavni ciljevi su kvalitetno obrazovanje, fleksibilni kursevi i obuka studenata za rad u svim poljima koje tržište rada ove zemlje zahteva.

Na njemu studira preko 11.000 studenata, od kojih 600 čine studenti iz 80 različitih zemalja. Budući da se obrazovni sistem u Malti razlikuje od ostalh zemalja, mnogi strani studenti koji su završili srednju školu nemaju neophodne predupisne kvalifikacije koje su neophodne u ovoj zemlji. Zato Univerzitet u Malti pruža mogućnost predupisnog obrazovanja koji će stranim studentima omogućiti upis na osnovne studije.

Univerzitet je usmeren ka ispunjavanju infrastrukturnih i industrijskih potreba zemlje i svake godine daje preko 3.000 eksperata u raznim oblastima.

Fakulteti:

  • Fakultet likovnih umetnosti
  • Stomatološki fakultet
  • Ekonomski fakultet
  • Fakultet menadžmenta
  • Inženjerski fakultet
  • Pravni fakultet
  • Medicinski fakultet
  • Fakultet prirodnih nauka
  • Fakultet društvenih nauka i teologije
  • Fakultet komunikacionih tehnologija

Postoji takođe veliki broj instituta i istraživačkih centara.

Upis na fakultete na Malti - Kako se prijaviti?

Prvo je neophodno izabrati fakultet i studijski program koji vas zanima.

Spisak studijskih programa za strane studente možete pogledati OVDE

Kada odaberte željeni fakultet, kontaktirajte ih kako biste saznali koji su vam dokumenti potrebni za upis i koliko koštaju školarine.

Pogledajte još