Back to homepage

Studentski centar Bor – Domovi i menze

skolebezslikaAdresa: Kralja Petra I 14
Telefon: 030/433-521
Website: www.studentskicentarbor.com
Email: [email protected]

Studentski centar ”Bor” raspolaže studentskim domom i restoranom za ishranu studenata i srednjoškolaca. Ovaj studentski centar je najveća ustanova tog tipa u istočnoj Srbiji.

Studentski dom u Boru

U domu studentskog centra ”Bor” studenti na raspolaganju imaju 11 jednokrevetnih, 132 dvokrevetne i 18 trokrevetnih soba. Spada u domove I kategorije. U svakoj sobi se nalaze ležaj sa posteljinom, radni sto, stona lampa, komoda i ormar. Pored osnovnih elemenata u svakoj sobi postoji internet priključak, a studetni na raspolaganju imaju i rekreativni centar, parking, park, čitaonicu i TV salu.

Studentski domovi su zaduženi za smeštaj studenata. U njima mogu stanovati studenti koji se finansiraju iz budžeta, a ako ostane slobodnih mesta i samofinansirajući studenti.

Studentima prve godine za konkurisanje je bitan prosek iz srednje škole, a studentima ostalih godina prosek u toku studija. Pored proseka kao kriterijum za rangiranje se uzima i prihod po članu domaćinstva.

Studentska menza u Boru

Restoran (menza) studentskog centra ”Bor” je sertifikovan po HACCP standardima. U njemu se po beneficiranim cenama mogu hraniti studenti i srednjoškolci.

U studentskoj menzi u Boru uglavnom se hrane studenti koji se finansiraju iz budžeta. Samofinansirajući studenti takođe imaju pravo da se hrane u menzi, ali moraju plaćati pune cene obroka. Da bi mogli da koriste usluge menze studenti moraju imati studentsku karticu (ISIC) i žeton za korišćenje pribora za jelo.

Obroci se moraju uplaćivati unapred, a količina koja se može kupiti je ograničena brojem dana u mesecu. Kupljeni obroci koji nisu potrošeni se mogu preneti u sledeći mesec.