POSETITE NAS!

metropolitan logo

PROMO VIDEO

BESPLATNA PRIPREMA ZA PRIJEMNI

priprema crtanje matropolitan priprema matematika metropolitan priprema menadzment metropolitan
Back to homepage

Fakultet informacionih tehnologija – FIT

univerzitet metropolitanAdresa: Tadeuša Košćuška 63, Beograd
Telefon: 011/203-08-85
Website: www.metropolitan.edu.rs
Email: [email protected]

Fakultet informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan osnovan je 2005. godine. Nastavni programi fakulteta u oblasti računarstva usaglašeni su sa preporukama američkih profesionalnih informatičkih udruženja IEEE i ACM, koje američke računarske univerzitete usmeravaju da programe usklade sa potrebama kompanija na tržištu, vladinih i drugih organizacija. Zahvaljujući toj činjenici diploma Fakulteta informacionih tehnologija je priznata u celom svetu.

Programi Fakulteta informacionih tehnologija prate potrebe tržišta rada, a profesori i predavači spadaju među vodeće stručnjake u Srbiji i regionu, u svojim ekspertskim oblastima. Bogata teorijska i praktična znanja i iskustva, stečena kroz izuzetne akademske i poslovne karijere, profesori prenose studentima kroz najsavremenije oblike teorijske i praktične nastave. Kao pionir u uvođenju nastave na daljinu Fakultet informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan je prvi u Srbiji omogućio studentima studiranje preko Interneta (online).

STUDIJSKI PROGRAMI

INFORMACIONE TEHNOLOGIJE //  3 godine – 180 ESPB/ECTS // 4 godine – 240 ESPB/ECTS

Studijski program pruža akademsko obrazovanje budućim inženjerima koji po diplomiranju mogu uspešno da se bave programiranjem u svim programskim jezicima, kodiranjem, bazama podataka, izradom mobilnih aplikacija, kao i računarskim mrežama. Studiranje podrazumeva konstantan praktičan rad na projektima uz potpuno osposobljavanje studenta za samostalnu izradu softverskih rešenja.

SOFTVERSKO INŽENJERSTVO //  4 godine – 240 ESPB/ECTS

Softversko inženjerstvo je oblast koja se bavi analiziranjem potreba korisnika, razvojem, testiranjem i održavanjem računarskih softvera. Student se osposobljava da uspešno radi na svim poslovima razvoja i implementacije softvera: analiza zahteva, definisanje arhitekture i projektovanje softvera, izrada softvera, testiranje, obezbeđivanje i održavanje softvera.

INFORMACIONI SISTEMI //  4 godine – 240 ESPB/ECTS

Informacioni sistemi podržavaju procese upravljanja na svim nivoima: operacionom, analitičkom i nivou odlučivanja. Uz programiranje, kao samo jednu od aktivnosti razvoja informacionih sistema, ovaj studijski program obuhvata i niz drugih, pa se student osposobljava za samostalno definisanje zahteva za IS, pravljenje modela koji olakšavaju razumevanje definisanih zahteva pri programiranju, projektovanje aplikacija, kao i odabir baze podataka koje podržavaju rad IS i slično.

RAČUNARSKE IGRE //  4 godine – 240 ESPB/ECTS
Industrija razvoja igara je jedna od najrazvijenijih u svetu, prevazilazi čak i holivudsku produkciju filmova, pa su zbog toga i edukovani stručnjaci iz ove oblasti sve traženiji na tržištu rada. Univerzitet Metropolitan je jedini u Srbiji koji nudi akademsko obrazovanje u ovoj oblasti. Studijski program podrazumeva primenu složenog softvera i korišćenje maksimalnih mogućnosti računarskog hardvera u razvoju računarskih igara.

Master i Doktorske akademske studije

Pored OAS studija, Univerzitet Metropolitan ima Master i Doktorske akademske studije.

Master studije Univerziteta Metropolitan

Univerzitet Metropolitan realizuje master akademske studije u trajanju od jedne godine (60 ESPB) za studente koji su završili četvorogodišnje osnovne akademske studije.

Na studijske programe master akademskih studija mogu se upisati kandidati koji su prethodno ostvarili obim osnovnih akademskih studija od najmanje 240 ESPB bodova.

Master akademske studije na Univerzitetu Metropolitan traju godinu dana (nakon završenih četvorogodišnjih studija) i nose 60 ESPB.

Univerzitet Metropolitan je specifičan po režimu studija, koji se lako prilagođava mogućnostima i potrebama studenta, jer se nudi u formi internet nastave, osim za studijski program Dizajn novih medija zbog specifičnosti tehnologija koje se u tim programima koriste.

Master akademske studije organizuju se iz oblasti:

Doktorske akademske studije organizuju se iz oblasti:

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA

Upis na Univerzitetu Metropolitan traje tokom cele godine.

Upis se može realizovati bilo kog radnog dana od 09h do 17h u službi marketinga, a prijemni ispit zakazati i polagati individualno.

Za više informacija pogledajte OVDE >>

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

2 Comments
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sanela
11 meseci ranije

Da
Li mogu da polazem prijemni individualni onlajn 13 07 2021 god da li mogu da dobijem stipendiju kirleu firme sa 3 masinske masinobravar onlajn prijemni

Borislav
1 godina ranije

Da li cu biti pri zaostatku ako upisem ovaj faks iako sam drustveni smer, u odnosu na nekog koji je IT smer u gimnnaziji

Last edited 1 godina ranije by Borislav