Back to homepage

Visoka sportska i zdravstvena škola

visoka sportska i zdravstvena skolaAdresa: Toše Jovanovića 11, Banovo Brdo, Beograd
Telefon: 011/755-00-51
Website: www.vss.edu.rs
Email: [email protected]

Viša škola za sportske trenere je osnovana u Beogradu 1997. godine. Osnovali su je stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u oblasti univerzitetskog sportskog obrazovanja, koji su vođeni iskustvom stečenim u vreme sopstvenog aktivnog bavljenja sportom u Srbiji i svetu. Jula 1997. godine data je saglasnost na nastavni plan i program, čime je utvrđeno da Viša škola za sportske trenere ispunjava uslove koji se tiču nastavnog kadra, opreme, prostora i ostalih nastavnih sredstava, za obavljanje studija visokog obrazovanja u oblasti sporta. Nastava se odvija na dva nivoa studija kroz osnovne strukovne i specijalističke strukovne studije.

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA

Uslovi upisa na Visoku sportsku zdravstvenu školu su završena srednja škola kao i položen kvalifikacioni ispit.

Na kvalifikacionom ispitu za smer sportski trener vrši se provera praktičnog znanja iz određenog sporta, test opšte kulture iz oblasti sporta, test opšte sposobnosti, sa svakim kandidatom se vodi razgovor u cilju procene sklonosti za pedagoški rad.

Na kvalifikacionom ispitu za smer strukovni fizioterapeut test znanja koji obuhvata gradivo iz anatomije sa fiziologijom (poznavanje ljudskog tela). Sa svakim kandidatom se vodi razgovor u cilju procene sklonosti za zdravstveno-humanistički rad.

🎓KONKURS ZA UPIS 2014/2015

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments