Back to homepage

Visoka medicinska škola strukovnih studija Milutin Milanković

visoka skola milutin milankovic beograd logoAdresa: Crnotravska 27, Beograd
Telefon: 011/353-06-03
Website: vmsmmilankovic.edu.rs
Email: [email protected]

Visoka medicinska škola strukovnih studija “Milutin Milanković” je osnovana 2007. godine i prva je obrazovna ustanova u Srbiji u kojoj se obavlja delatnost visokog obrazovanja zdravstvene struke.

Akreditovani studijski programi:

 • STRUKOVNA MEDICINSKA SESTRA – TEHNIČAR
 • STRUKOVNI FIZIOTERAPEUT
 • STRUKOVNI MEDICINSKI RADIOLOG

Školovanje u VISOKOJ medicinskoj školi strukovnih studija “Milutin Milanković”, na osnovnim studijama traje tri godine (6 semestara – 180 ESPB), a na specijalističkim studijama traje godinu dana (2 semestra – 60 ESPB).

Znanje i veštine studtenti usvajaju kroz predavanja, vežbe, praktičnu nastavu, seminare, KONSULTACIJE zahvaljujući iskusnom i visokoprofesionalnom nastavnom kadru.

Studenti naše škole postaju stručnjaci sa visokim medicinskim obrazovanjem, u svojoj struci, zdravstvene nege i svoje znanje mogu da primene u zdravstvenim ustanovama, u sportskim centrima, banjama i velnes centrima, u zemlji i inostranstvu. Savremeni program i sistem edukacije prati evropske i svetske trendove.

Praktična nastava se obavlja u nastavnim bazama, a to su najeminentnije republičke i nacionalne zdravstvene ustanove u Beogradu i Srbiji.

Stručni naziv koji se dobija po završetku školovanja:

 • STRUKOVNA MEDICINSKA SESTRA – TEHNIČAR
 • STRUKOVNI FIZIOTERAPEUT
 • STRUKOVNI MEDICINSKI RADIOLOG

STUDIJSKI PROGRAMI

Visoka medicinska škola strukovnih studija upisuje studente na studijske programe :

 • STRUKOVNA MEDICINSKA SESTRA-TEHNIČAR 
  do 60 studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija
 • STRUKOVNI FIZIOTERAPEUT 
  do 20 studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija
 • STRUKOVNI MEDICINSKI RADIOLOG
  do 20 studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija

OSNOVNE STRUKOVNE STUDIJE

STRUKOVNA MEDICINSKA SESTRA-TEHNIČAR

Studijski program za strukovnu medicinsku sestru – tehničara traje tri godine (šest semestara) i nosi 180 ESPB bodova. Strukovna medicinska sestra se osposobljava za rad u bolnicama, domovima zdravlja, dispanzerima, savetovalištima, patronažnoj službi, zavodima zdravstvene zaštite, klimatskim lečilištima, domovima za stare, školama, predškolskim ustanovama i ona zauzima važno mesto u zdravstvenom sistemu.

STRUKOVNI FIZIOTERAPEUT

Studijski program za strukovnog terapeuta traje tri godine (šest semstara) i nosi 180 ESPB bodova. Delokrug rada strukovnog terapeuta obuhvata rad u okviru osnovne i primarne zdravstvene zaštite, u domovima zdravlja, u odeljenjima fizikalne medicine i rehabilitacije u bolnicama, kliničkim centrima, u klinikama za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, u okviru ambulanti sportske medicine, u sportskim klubovima, fitnes centrima, teretanama…

STRUKOVNI MEDICINSKI RADIOLOG

Studijski program za strukovnog medicinskog radiologa traje tri godine (šest semstara) i nosi 180 ESPB bodova. Strukovni medicinski radiolozi su kompetentni da primenjuju napredna teorijska i praktična stručna znanja samostalno ili u timu, sprovode radiografiju delova i sistema tela uz upotrebu kontrastnih sredstava ili bez njih, rukuju rendgenskim aparatom, CT-om, magnetnom rezonancom, mamografom i da asistiraju pri upotrebi ultrazvučne i kolor dopler dijagnostike. Studenti ovog studijskog smera su osposobljeni za rad u zdravstvenim ustanovama svih tipova i radiološkim institutima.

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA

Uslov za upis je završena srednja škola u četvorogodišnjem trajanju i položen prijemni ispit iz predmeta Biologija.

Pripremna pitanja za polaganje prijemnog ispita.

Redosled kandidata za upis na prvu godinu studija utvrđuje se na osnovu uspeha iz srednje škole i rezultata prijemnog ispita, tako da kandidat može osvojiti najviše 100 bodova.

Pod opštim uspehom u srednjoj školi podrazumeva se zbir prosečnih ocena u svim razredima pomnožen sa dva, tako da kandidat može steći najmanje 16, a najviše 40 bodova. Opšti uspeh u srednjoj školi računa se zaokruživanjem na dve decimale. Po osnovu polaganja prijemnog ispita kandidat može ostvariti najviše 60 bodova (uslov da je prijemni položen je ostvaren 31 bod). U slučaju jednakog broja ostvarenih bodova prednost ima kandidat sa većim brojem bodova sa prijemnog ispita.

Postupak za upis kandidata u prvu godinu studija sprovodi komisija Škole.

Komisija obavlja sledeće poslove: pregleda prijave učesnika konkursa, određuje vreme polaganja prijemnog ispita, utvrđuje redosled kandidata i objavljuje na oglasnoj tabli Škole listu kandidata koji su stekli uslov za upis prve godine studija, kao i listu kandidata koji nisu stekli uslov za upis na studije.

Prijave učesnika konkursa za upis studenata u školsku 2020/2021. godinu, na osnovnim strukovnim studijama podnose se od 22.06.2020. godine, do 30.06.2020. godine.

Kvalifikacioni ispit iz predmeta „Biologija“ polaže se 06.07.2020. godine i 07.07.2020. godine, sa početkom u 11:00h (po odluci Komisije za upis).

Preliminarni rezultati sa kvalifikacionog ispita (lista kandidata) biće objavljeni 10.07.2020. godine, dok će konačni rezultati biti objavljeni 13.07.2020. godine, na oglasnoj tabli VMŠ “MM”.

Upis kandidata koji su stekli pravo upisa vršiće seod 14.07.2020. godine. Do 31.07.2020. godine.

DOKUMENTA ZA UPIS

Kandidati prilikom podnošenja prijave na konkurs dostavljaju sledeća dokumenta:

 • overene fotokopije svedočanstava svih razreda završene srednje škole,
 • overenu fotokopiju diplome o završenoj srednjoj školi,
 • kandidati koji srednju školu nisu završili u R. Srbiji, u obavezi su da dostave nostrifikovana svedočanstva i diplomu srenje škole,
 • fotokopiju lične karte,
 • izvod iz matične knjige rođenih,
 • uverenje o državljanstvu,
 • lekarsko uverenje (ne starije od 6 meseci),
 • dve fotografije (3,5×4,5),
 • dokaz o uplati administrativnih troškova upisa i polaganja prijemnog ispita, u iznosu od 60 evra, u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu
 • NBS, prvog radnog dana u mesecu, za tekući mesec.

ŠKOLARINA

Visina god. školarine za OSS, za šk. 2020/2021. god. biće objavljena na oglasnoj tabli i sajtu Visoke medicinske škole strukovnih studija “Milutin Milanković“.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

24 Comments
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ime
2 godine ranije

Pozdrav, da li neko planira ove godine da upisuje višu za radiologa, i odakle uči za primjeni

Balsa
2 godine ranije

Da li postoji mogucnost vandrednog pohadjanja i da li je u tom slucaju potreban prijemni ispit?

Milena
2 godine ranije

Mene zanima,kada je prijemni? I da li postoji priprema za prijemni?

Katarina Brošćanc
2 godine ranije

Poštovani, zanima me da li postoji pohađanje vise skole kod vas za rentgen tehnicara ali iz radnog odnosa tj.vanredno? Hvala.
Katarina Brošćanc

Lana
3 godine ranije

Najbolja škola sve prepiruke

Dunja
3 godine ranije

Poštovani ,
Ja sam počela školovanje na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu (smer-zdravstvena nega)dosta ispita sam položila i odslusala , da li bi mi to bilo priznato i kakva je procedura ?
Hvala

Tamara
3 godine ranije

Molim za objasnjenje. Zavrsila sam srednju med. smjer laborantski tehnicar, upisala bih strukovnu med. tehnicar. Iz Podgorice sam. Da li imate vase istureno odeljenje u Vranju, posto mi je majka Iz tog mjesta, tamo bi bila. Koliko bi bila godina ako je to moguce.
Hvala!

slavica
3 godine ranije

Poštovani gdje mogu na.i testove za I godinu strukovna sestra med tehničar.Hvala.

Mirka
3 godine ranije

Poštovani, završila sam Vašu visoku školu opšti smer. Postoji li mogućnost neke razlike predmeta, da bi završila za rtg tehničara? Srdačan pozdrav.

Jovovic Stefan
3 godine ranije

Postovani da li mogu bez polaganja prijemnog , posto sam zavrsio za fizioterapeuta da pohadjam varedno za radioloskog tehnicara s postovanjem Jovovic Stefan ( u ovoj skolskj gdini)

Maja
3 godine ranije
Reply to  Jovovic Stefan

Da li je tačno da se pitanja za prijemni dobijaju unapred, dakle da se dobiju pitanja koja se uče i ista ta pitanja budu na testu? Čula sam da je tako, nadam se da nisam pogrešno čula. I zanima me koliko puta godišnje bih morala da dolazim na ispite ukoliko sam vanredni student, jer ne živim u Beogradu? Hvala

Snezana
3 godine ranije

Postovani, da li mogu sa zavrsenom tehnickom skolom da se upisem na studijski program za strukovnog medicinskog radiologa?

Tatjana
4 godine ranije

Poštovani,

Završila sam Visu medicinsku školu u Zumunu za radnog terapeuta , radim u Opštoj bolnici vec 19 godina . Htela bih da položim razliku za strukovnog fizioterapeuta. Interesuje me koliko bi to trajalo i da li je moguće to završiti vanredno .

Srdačan pozdrav

Ana
4 godine ranije
Reply to  Tatjana

Škola ima program za zaposlene, odnosno repititorijum nastavu gde je moguće da vandredno polažete ispite. Ono što je olakšavajuće jeste da Vam priznaju praksu samim tim što ste u radnom odnosu a i takođe za upis druge godine Vam treba 30ESPB bodova a ne 37. Korektni su jako sto se svega tiče izlaze u susret maksimalno.

Last edited 4 godine ranije by Ana
Ana
4 godine ranije
Reply to  Tatjana

Da

Mirjana
4 godine ranije

Da lu postoji mogucnost skolovanja na distanci kao vanredni student?

Ana
4 godine ranije
Reply to  Mirjana

Postoji.

Milica
4 godine ranije

Poštovani,da li u ovkiru vase skole,postoji dom za učenike i kakav je kriterijum za dobijanje prava na dom?

Ivana
4 godine ranije

Završila sam Visu medicinsku u Zemunu,smer dijetetičar nutricionista
Odradila bi razliku predmeta za smer visoka strukovna medicinska sestra tehničar
Inače već radim sa srednjom medicnskom
Interesjuje me koliko bi to koštalo i koliko bi to trajalo?
Hvala

4 godine ranije

Do kada traje upis uprvu god. VSM .skole. Da li se polaze prijemni? Unapred hvsla

Milica
4 godine ranije

Kada je upis,koliko je godina,i da li se polaze prijemni ispit?

Ana
4 godine ranije
Reply to  Milica

Polaze se prijemni ispit iz biologije, a vec sada imas konkurs za upis.

Gordana
2 godine ranije
Reply to  Ana

Koji program se uči iz Biologije za prijemni?Za novu 2021/22.Da li Biologia za sve četiri godine ili po skriptama?

Nadja
6 godine ranije

Gde mogu pronaci resenja datog testa?