Back to homepage

Висока школа – Академија Српске Православне Цркве за уметност и консервацију – Београд

Aдреса: Краља Петра 2, Београдakademija srpske pravoslavne crkve
Tелефон: 011/21-87-235, 011/26-30-946
Вебсајт: www.akademijaspc.edu.rs
Мејл: [email protected]

Висока школа Српске Православне Цркве за уметности и консервацију у Београду ради од 17. новембра 1993. године. Рад Академије иницирао је Блаженопочивши Епископ будимски Данило (Крстић).

Основни циљ оснивања и рада Високе школе јесте образовање будућих генерација који би својом вером и знањем живописали храмове, иконостасе и обнављали (консервација и рестаурација) све у црквама што је страдало у претходним ратовима и све оно што није обнављано дуги низ година.

Висока школа обезбеђује простор и опрему неопходне за квалитетно извођење свих облика наставе. Стандарди простора и опреме одређују се по образовно-научним, односно образовно-уметничким пољима.

Висока школа наставни процес изводи у згради у ул. Краља Петра 2 која је у власништву оснивача Високе школе – Српске Православне Цркве.

Висока школа СПЦ поседује примерене просторне капацитете: учионице, кабинете, књижницу, читаоницу и све остало што је потребно за квалитетно обављање своје делатности;

Школа је имала многобројне изложбе у земљи и иностранству. Такође студенти су радили на многим Пројектима осликавања цркава и обнове и чувања истих.

СМЕРОВИ - Висока школа Српске Православне Цркве за уметност и консервацију

КОНАЧНЕ И ПРЕЛИМИНАРНЕ РАНГ ЛИСТЕ ИЗ ПРЕТХОДНИХ ГОДИНА

***Напомена: Уколико мислите да постоји нека грешка у наведеним информацијама молимо Вас да нас обавестите преко контакт форме.