Back to homepage

Računanje bodova za upis na fakultete i visoke škole

1411733277_calculator-128Na ovoj stranici možete izračunati broj bodova koje ste ostvarili tokom školovanja u prvom, drugom, trećem i četvrtom razredu srednje škole. Vreme prijemnih ispita i upisa na fakultete je i vreme kada se sabiraju bodovi na osnovu uspeha u srednjoj školi i prave izbori za nastavak školovanja na nekom od fakulteta.

Bodovi za upis na fakultete i visoke škole

U polja ispod potrebno je da unesete uspeh iz prvog, drugog trećeg i četvrtog razreda i u poslednjem polju pojaviće se broj bodova koje nosite iz škole.

Na osnovu toga možete da vidite koliki broj bodova će vam biti potreban na prijemnom ispitu kako bi okvirno znali svoje šanse da upišete određeni smer, kao i šanse za studije na budžetu ukoliko se radi o državnim ustanovama. Informišite se o vrstama i nivoima studija kao i o vrstama diploma i ustanova u našem obrazovnom sistemu.

Nakon završetka prijemnih ispita sledi upis na fakultete. Dokumenta koja su potrebna za upis pogledajte OVDE.

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

10
Komentari:

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

6 Komentara
4 Replika
9 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najnoviji najviše glasova
milica

Da li neko upisuje fasper ove godine?

Dragan

Zna li neko kakva je situacija na pravnom bila prošle godine? Je li trebalo mnogo bodova za budžet?

Dragana

Da li neko zna sa koliko najmanje bodova se upalo na budzet na ekonomskom falkultetu?

Goran

Da li neko zna, kako se racuna sa trogodisnjom skolom ? (Hvala)

Marijana

Trebas završiti i četvrtu vanredno?

Veljko

Osvoio sam jednom II, i jednom I mesto na republičkom takmičenju. Interesuje me da li dobijam neke dodatne bodove za upis na fakultet_

Milan

nikoga nije briga za to

sanela

mozes biti oslobodjen prijemnog iz tog predmeta pod uslovom da si prvo odnosno drugo mesto na takmicenju osvojio u 3. ili 4. razredu srednje skole

Luka Katic

kako mogu da znam koliko mi bodova treba za upis na odredjeni fakultet

Milos

Ides na sajt faksa i vidis koliko su bodova uzimali predhodnih godina za upis. Ne postoji odredjena granica vec zavisi od potraznje studenata.