Računanje bodova za upis na fakultete i visoke škole

1411733277_calculator-128Na ovoj stranici možete izračunati broj bodova koje ste ostvarili tokom školovanja u prvom, drugom, trećem i četvrtom razredu srednje škole. Vreme prijemnih ispita i upisa na fakultete je i vreme kada se sabiraju bodovi na osnovu uspeha u srednjoj školi i prave izbori za nastavak školovanja na nekom od fakulteta.

Bodovi za upis na fakultete i visoke škole

U polja ispod potrebno je da unesete uspeh iz prvog, drugog trećeg i četvrtog razreda i u poslednjem polju pojaviće se broj bodova koje nosite iz škole.

Ne znaš šta da upišeš, treba ti pomoć pri izboru fakulteta ili visoke škole?

Servis portala Edukacija – EDUsavetnik počeo je sa radom. Potražite pomoć prilikom upisa na fakultet ili visoku školu. Naš stručni tim pedagoga i psihologa pružiće vam svu potrebnu pomoć i olakšati vam put ka daljem obrazovanju.

Naše usluge:

Na osnovu toga možete da vidite koliki broj bodova će vam biti potreban na prijemnom ispitu kako bi okvirno znali svoje šanse da upišete određeni smer, kao i šanse za studije na budžetu ukoliko se radi o državnim ustanovama. Informišite se o vrstama i nivoima studija kao i o vrstama diploma i ustanova u našem obrazovnom sistemu.

Nakon završetka prijemnih ispita sledi upis na fakultete. Dokumenta koja su potrebna za upis pogledajte OVDE.

Pretraga

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner ALUM 2