Mašinski fakultet – Beograd

masinski fakultet beogradAdresa: Kraljice Marije 16, Beograd
Telefon: 011/337-03-50
Website: www.mas.bg.ac.rs
Email: dekan@mas.bg.ac.rs

Mašinski fakultet – Beograd je državna visokoškolska ustanova osnovana 1948. godine. Danas je Mašinski fakultet jedna od najznačajnijih ustanova u mašinskom obrazovanju. Studijski programi koncipirani su po uzoru na svetske i evropske sisteme. Nastava se izvodi u skladu sa Bolonjskom konvencijom, što podrazumeva aktivno učešće studenata u nastavi. Nastava se izvodi kroz osnovne akademske, master akademske i doktorske studije. Svake godine diplomira oko 400 studenata, a trenutno ih oko 3000 studira na fakultetu.

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili se dvoumite između više fakulteta ili visokih škola? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije uz nadzor stručnog tima. Napravite pravi izbor i usmerite svoju karijeru na pravi put!.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

MAŠINSKI FAKULTET BEOGRAD - SMEROVI

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE (3 GODINE)

  • Mašinsko inženjerstvo

DOKTORSKE STUDIJE (3 godine)

  • Mašinsko inženjerstvo (50 mesta)

MASTER AKADEMSKE STUDIJE (2 godine)

  • Mašinsko inženjerstvo (416 mesta)

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA - MAŠINSKI FAKULTET

Pravo na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija imaju kandidati koji imaju završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju i koji polože prijemni ispit.

Prijemni ispit polaže se iz predmeta Matematika.

Osobe sa hendikepom mogu polagati prijemni ispit na način prilagođen njihovim mogućnostima, odnosno u njima dostupnom obliku, a u skladu sa objektivnim mogućnostima fakulteta.

🎓KONKURS ZA UPIS 2018/2019

Školarina za samofinansirajuće studente iznosi 66.000 dinara.

Školarina za strane državljane iznosi 1.800 evra.

BROJ MESTA - MAŠINSKI FAKULTET

Naziv studijskog programa Budžet Samofinansiranje Ukupno
Mašinsko inženjerstvo
520
20
540
UKUPNO 520 20 540

KONAČNE I PRELIMINARNE RANG LISTE IZ PRETHODNIH GODINA - MAŠINSKI FAKULTET

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*