Fakultet muzičke umetnosti – Beograd

fakultet muzickih umetnosti beogradAdresa: Kralja Milana 50, Beograd
Telefon: 011/265-94-66
Website: www.fmu.bg.ac.rs
Email: fmuinfo@fmu.bg.ac.rs

Fakultet muzičke umetnosti sa prebivalištem u Beogradu je državna ustanova osnovana 1937. godine. Danas na fakultetu radi 180 nastavnika i saradnika. Studijski programi su usklađeni sa Bolonjskom deklaracijom.

Nastava je organizovana na jedanaest odseka: kompozicija, dirigovanje, solo pevanje, klavir, gudački instrumenti, duvački instrumenti, muzikologija, opšta muzička pedagogija, poliinstrumentalni, etnomuzikologija i kamerna muzika. Na svim nivoima studija realizuje se 25 različitih studijskih programa.

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili se dvoumite između više fakulteta ili visokih škola? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije uz nadzor stručnog tima. Napravite pravi izbor i usmerite svoju karijeru na pravi put!.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

SMEROVI - FAKULTET MUZIČKE UMETNOSTI

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE (4 godine)

 • Kompozicija
 • Dirigovanje
 • Solo pevanje
 • Klavir
 • Gudački instrumenti (violina, viola, violončelo, kontrabas)
 • Duvački instrumenti (flauta, oboa, klarinet, fagot, horna, truba, trombon/tuba)
 • Poliinstrumentalni (harfa, orgulje, udaraljke, gitara, čembalo)
 • Muzikologija
 • Etnomuzikologija
 • Muzička pedagogija
 • Muzička teorija
 • Džez i popularna muzika

MASTER AKADEMSKE STUDIJE (1 godine)

 • Kompozicija (4 mesta)
 • Izvodjačke umetnosti (78 mesta)
 • Nauka o muzičkoj umetnosti (51 mesto)

DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE (3 godine)

 • Kompozicija (3 mesta)
 • Izvođačke umetnosti (29 mesta)
 • Etnomuzikologija (4 mesta)
 • Muzikologija (4 mesta)
 • Muzička pedagogija (5 mesta)
 • Muzička teorija (5 mesta)

SPECIJALISTIČKE AKADEMSKE STUDIJE (1 godina)

 • Izvođačke umetnosti (42 mesta)
 • Nauke o muzičkoj umetnosti (10 mesta)

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA - FAKULTET MUZIČKE UMETNOSTI

Pravo na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija imaju kandidati koji imaju završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju.

Kandidati koji nemaju završenu srednju muzičku školu ili opšteobrazovnu srednju školu, moraju da polože dopunske ispite, da bi stekli pravo polaganja ispita za proveru sklonosti i sposobnosti.

Kandidati polažu ispit za proveru sklonosti i sposobnosti. Ispit se razlikuje za svaki studijski program.

🎓KONKURS ZA UPIS 2017/2018

Školarina za samofinansirajuće studente iznosi 120.000 dinara za sve studijske programe osim za studijski program Džez i popularna muzika gde je školarina 80.000 dinara.

Školarina za strane državljane iznosi 2.400 evra.

BROJ MESTA - FAKULTET MUZIČKE UMETNOSTI

Naziv studijskog programa Budžet Samofinansiranje Ukupno
Kompozicija 
2
2
4
Dirigovanje
2
2
Solo pevanje
5
1 6
Klavir
15
5
20
Gudački instrumenti
16
4
20
Duvački instrumenti
8
8
Poluinstrumentalni 7 7
Muzikologija 9 1 10
Etnomuzikologija 8 2 10
Muzička pedagogija 13 2 15
Muzička teorija 10 2 12
Džez i popularna muzika 16 16
UKUPNO  111  19  130

KONAČNE I PRELIMINARNE RANG LISTE IZ PRETHODNIH GODINA - FAKULTET MUZIČKE UMETNOSTI

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

12
Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

2 Komentara
10 Replika
2 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najnoviji najviše glasova
persa

Upis na fakultet je čista formalnost. Odeš godinu dana ranije kod profesora da te posluša i da ti kaže na šta da obratiš pažnju. Zada ti šta da vežbaš i dolaziš da te presluša. Sa visokim prosekom sam završila osnovne studije i sad sam na masteru.

Petra Pan

Da , sluša ona tebe i priprema tokom godine pred upis, ( klavir) i za to sve dato 3000 €, jer se prima 20 studenata, za violinu su još više cifre, jer se prima samo trećina tog broja. Ta prof. treba da ti je u komisiji na prijemnom i to je samo 50% garancije da ćeš biti primljen!

Petra Pan

”Čista formalnost ” je da je drugarica mog deteta tokom poslednje godine srednje škole išla kod profesorke na fax , ali je ukupno dala 3000 evra za to ” idenje” ( u ratama) , s tim da ta profesorka obavezno bude u komisiji na prijemnom , ali se dotična korumpirana ipak ogradila da je to samo 50 % verovatnoće da će ta devojka i bbiti primljena !!! Devojka ima veze s poznatim estradnim umetnikom , svira klavir! Za violinu je cifra i dupla, jer se prima skoro trećina manje studenata nego na klaviru , … A admin koji ovo ne… Učitaj još »

Petra Pan

Ajde lepo napišite koliko se i koliko unapred plaća mito da bi neko bio upisan , preko profesora iz srednje muzičke koji ima ‘ svog čoveka ‘ na Akademiji, … Đaci znaju, lepo obelodanite kako se to radi u ovoj korumpiranoj zemlji, …

Марко Каранфиловски

koliko jedes govna…pa svi znaju da samo ljudi koji su izvisili na prijemnom sire pricu kako se placa i podmicuje.

Petra Pan

Da ti ‘nacrtam ‘ jadniče govnjivi koji tako odgovaraš , a nemaš pojma kome : Pišem kao roditelj čije dete ima n drugara i drugarica sa tačnim sumama koje su DALI unapred ! Moje dete neće da ulazi u to kolo , jer nemamo i nećemo da dajemo ljigavcima i gnjidama koje ti apriori braniš . Pitanje se sada postavlja samo :” Ko da više ” ?

Марко Каранфиловски

ja sam apsolvent na gorepomenutom fakultetu i to na najtezem smeru, kompozicija i zato ne dozvoljavam da sredovecne fejsbuk gospodje sa laznim profilom diskredituju moju alma mater instituciju, je l ti jasno? meni niko nikad ni dinar nije trazio, a koliko znam ni kolegama. ne kazem da uopste nema toga, ali to je vrlo retko ako uopste i postoji.

Petra Pan

Ja ne dozvoljavam da me klinac ‘ zelen još oko nosa ‘ javno najeda govnima, a taj pretenduje da postane ‘ akademski građanin’ – pa još kompozitor , jadno li će to komponovanje biti, možda na ‘Pink’ i ‘Grand ‘ nivou, … ! Da postoji obaveza komentarisanja pod pravim imenom i prezimenom – tako bih i uradila, ovaj nadimak koristim od osnivanja FB dok si ti piškio u pesku još. Sredovečna gospođa nikada ne laže, jer ima imena , iznose , nema potrebu da diskredituje faks koji se SAM diskredituje ovakvim činjenjem s mitom i korupcijom, što svi koji učestvuju… Učitaj još »

Petra Pan

Pa ti se predstavljaš kao – Vice Admiral at Министарство одбране и Војска Србије
, ti si ILI čudo s 2 faksa , a rođen ’94 , ILI eto -LAŽNJAKA !? A ovde morališeš o lažnom profilu po Borski , onako vlaški, … Slušaj ti i dalje ‘ Divnomira i Futa bend ‘ , to ti je i budućnost, možda uz šahovnicu na Fb profilu , mani se ozbiljnih tema , nije to za tebe .

Petra Pan

Lažno se i ti predstavljaš kao Vice Admiral at Министарство одбране и Војска Србије
na FB – pa ništa? Da nisi već završio 2 faksa i stigao u hijerahiji do tog čina , a 1994. godište si? Borsko ,vlaško nevaspitano žgepče , još s bubuljicama meni morališeš javno, a kačiš ‘ Divnomira i Futa band ‘ kao idola , kome ćeš jedino i moći da ‘ komponuješ’ ? Sramota ! Ne uzimaj u usta previše- može preveliki zalogaj da ti presedne , …

Petra Pan

Jedenje g….. tebi ‘ sveznajućem ‘ prepuštam! Ne znam šta radi admin koji ne pušta moju roditeljsku poruku s tačnim ciframa i n primera drugara i drugarica mog deteta, a pušta tvoju poruku sa najedanjem g…. sve je jasno zašto ne može ovde da se probije prava informacija o mitu i korupciji . Moje dete NEĆE ni da ulazi u to leglo mita i korupcije , znači NIJE IZVISILO, jer nam je ispod časti da gledamo negativnu selekciju zasnovanu samo na PARAMA.

Persa

Nikom dinara nisam dala, niti mi je ko tražio. Toliko o podmićivanju.