Fakultet muzičke umetnosti – Beograd

fakultet muzickih umetnosti beogradAdresa: Kralja Milana 50, Beograd
Telefon: 011/265-94-66
Website: www.fmu.bg.ac.rs
Email: fmuinfo@fmu.bg.ac.rs

Fakultet muzičke umetnosti sa prebivalištem u Beogradu je državna ustanova osnovana 1937. godine. Danas na fakultetu radi 180 nastavnika i saradnika. Studijski programi su usklađeni sa Bolonjskom deklaracijom.

Nastava je organizovana na jedanaest odseka: kompozicija, dirigovanje, solo pevanje, klavir, gudački instrumenti, duvački instrumenti, muzikologija, opšta muzička pedagogija, poliinstrumentalni, etnomuzikologija i kamerna muzika. Na svim nivoima studija realizuje se 25 različitih studijskih programa.

SMEROVI - FAKULTET MUZIČKE UMETNOSTI

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE (4 godine)

 • Kompozicija
 • Dirigovanje
 • Solo pevanje
 • Klavir
 • Gudački instrumenti (violina, viola, violončelo, kontrabas)
 • Duvački instrumenti (flauta, oboa, klarinet, fagot, horna, truba, trombon/tuba)
 • Poliinstrumentalni (harfa, orgulje, udaraljke, gitara, čembalo)
 • Muzikologija
 • Etnomuzikologija
 • Muzička pedagogija
 • Muzička teorija
 • Džez i popularna muzika

MASTER AKADEMSKE STUDIJE (1 godine)

 • Kompozicija (4 mesta)
 • Izvodjačke umetnosti (78 mesta)
 • Nauka o muzičkoj umetnosti (51 mesto)

DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE (3 godine)

 • Kompozicija (3 mesta)
 • Izvođačke umetnosti (29 mesta)
 • Etnomuzikologija (4 mesta)
 • Muzikologija (4 mesta)
 • Muzička pedagogija (5 mesta)
 • Muzička teorija (5 mesta)

SPECIJALISTIČKE AKADEMSKE STUDIJE (1 godina)

 • Izvođačke umetnosti (42 mesta)
 • Nauke o muzičkoj umetnosti (10 mesta)

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA - FAKULTET MUZIČKE UMETNOSTI

Pravo na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija imaju kandidati koji imaju završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju.

Kandidati koji nemaju završenu srednju muzičku školu ili opšteobrazovnu srednju školu, moraju da polože dopunske ispite, da bi stekli pravo polaganja ispita za proveru sklonosti i sposobnosti.

Kandidati polažu ispit za proveru sklonosti i sposobnosti. Ispit se razlikuje za svaki studijski program.

🎓KONKURS ZA UPIS 2017/2018

Školarina za samofinansirajuće studente iznosi 120.000 dinara za sve studijske programe osim za studijski program Džez i popularna muzika gde je školarina 80.000 dinara.

Školarina za strane državljane iznosi 2.400 evra.

BROJ MESTA - FAKULTET MUZIČKE UMETNOSTI

Naziv studijskog programa Budžet Samofinansiranje Ukupno
Kompozicija 
2
2
4
Dirigovanje
2
2
Solo pevanje
5
1 6
Klavir
15
5
20
Gudački instrumenti
16
4
20
Duvački instrumenti
8
8
Poluinstrumentalni 7 7
Muzikologija 9 1 10
Etnomuzikologija 8 2 10
Muzička pedagogija 13 2 15
Muzička teorija 10 2 12
Džez i popularna muzika 16 16
UKUPNO  111  19  130

KONAČNE I PRELIMINARNE RANG LISTE IZ PRETHODNIH GODINA - FAKULTET MUZIČKE UMETNOSTI

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

12
Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

2 Komentara
10 Replika
1 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najnoviji najviše glasova
persa

Upis na fakultet je čista formalnost. Odeš godinu dana ranije kod profesora da te posluša i da ti kaže na šta da obratiš pažnju. Zada ti šta da vežbaš i dolaziš da te presluša. Sa visokim prosekom sam završila osnovne studije i sad sam na masteru.

Petra Pan

Da , sluša ona tebe i priprema tokom godine pred upis, ( klavir) i za to sve dato 3000 €, jer se prima 20 studenata, za violinu su još više cifre, jer se prima samo trećina tog broja. Ta prof. treba da ti je u komisiji na prijemnom i to je samo 50% garancije da ćeš biti primljen!

Petra Pan

”Čista formalnost ” je da je drugarica mog deteta tokom poslednje godine srednje škole išla kod profesorke na fax , ali je ukupno dala 3000 evra za to ” idenje” ( u ratama) , s tim da ta profesorka obavezno bude u komisiji na prijemnom , ali se dotična korumpirana ipak ogradila da je to samo 50 % verovatnoće da će ta devojka i bbiti primljena !!! Devojka ima veze s poznatim estradnim umetnikom , svira klavir! Za violinu je cifra i dupla, jer se prima skoro trećina manje studenata nego na klaviru , … A admin koji ovo ne… Učitaj još »

Petra Pan

Ajde lepo napišite koliko se i koliko unapred plaća mito da bi neko bio upisan , preko profesora iz srednje muzičke koji ima ‘ svog čoveka ‘ na Akademiji, … Đaci znaju, lepo obelodanite kako se to radi u ovoj korumpiranoj zemlji, …

Марко Каранфиловски

koliko jedes govna…pa svi znaju da samo ljudi koji su izvisili na prijemnom sire pricu kako se placa i podmicuje.

Petra Pan

Da ti ‘nacrtam ‘ jadniče govnjivi koji tako odgovaraš , a nemaš pojma kome : Pišem kao roditelj čije dete ima n drugara i drugarica sa tačnim sumama koje su DALI unapred ! Moje dete neće da ulazi u to kolo , jer nemamo i nećemo da dajemo ljigavcima i gnjidama koje ti apriori braniš . Pitanje se sada postavlja samo :” Ko da više ” ?

Марко Каранфиловски

ja sam apsolvent na gorepomenutom fakultetu i to na najtezem smeru, kompozicija i zato ne dozvoljavam da sredovecne fejsbuk gospodje sa laznim profilom diskredituju moju alma mater instituciju, je l ti jasno? meni niko nikad ni dinar nije trazio, a koliko znam ni kolegama. ne kazem da uopste nema toga, ali to je vrlo retko ako uopste i postoji.

Petra Pan

Ja ne dozvoljavam da me klinac ‘ zelen još oko nosa ‘ javno najeda govnima, a taj pretenduje da postane ‘ akademski građanin’ – pa još kompozitor , jadno li će to komponovanje biti, možda na ‘Pink’ i ‘Grand ‘ nivou, … ! Da postoji obaveza komentarisanja pod pravim imenom i prezimenom – tako bih i uradila, ovaj nadimak koristim od osnivanja FB dok si ti piškio u pesku još. Sredovečna gospođa nikada ne laže, jer ima imena , iznose , nema potrebu da diskredituje faks koji se SAM diskredituje ovakvim činjenjem s mitom i korupcijom, što svi koji učestvuju… Učitaj još »

Petra Pan

Pa ti se predstavljaš kao – Vice Admiral at Министарство одбране и Војска Србије
, ti si ILI čudo s 2 faksa , a rođen ’94 , ILI eto -LAŽNJAKA !? A ovde morališeš o lažnom profilu po Borski , onako vlaški, … Slušaj ti i dalje ‘ Divnomira i Futa bend ‘ , to ti je i budućnost, možda uz šahovnicu na Fb profilu , mani se ozbiljnih tema , nije to za tebe .

Petra Pan

Lažno se i ti predstavljaš kao Vice Admiral at Министарство одбране и Војска Србије
na FB – pa ništa? Da nisi već završio 2 faksa i stigao u hijerahiji do tog čina , a 1994. godište si? Borsko ,vlaško nevaspitano žgepče , još s bubuljicama meni morališeš javno, a kačiš ‘ Divnomira i Futa band ‘ kao idola , kome ćeš jedino i moći da ‘ komponuješ’ ? Sramota ! Ne uzimaj u usta previše- može preveliki zalogaj da ti presedne , …

Petra Pan

Jedenje g….. tebi ‘ sveznajućem ‘ prepuštam! Ne znam šta radi admin koji ne pušta moju roditeljsku poruku s tačnim ciframa i n primera drugara i drugarica mog deteta, a pušta tvoju poruku sa najedanjem g…. sve je jasno zašto ne može ovde da se probije prava informacija o mitu i korupciji . Moje dete NEĆE ni da ulazi u to leglo mita i korupcije , znači NIJE IZVISILO, jer nam je ispod časti da gledamo negativnu selekciju zasnovanu samo na PARAMA.

Persa

Nikom dinara nisam dala, niti mi je ko tražio. Toliko o podmićivanju.