Fakultet dramskih umetnosti – Beograd

Adresa: Bulevar umetnosti 20, Novi Beograd
Telefon: 011/213-56-84
Email: fduinfo@eunet.rs

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu je jedna od najznačajnijih institucija umetničkog i naučnog dramskog obrazovanja u Republici Srbiji. Ova prestižna ustanova visokoškolskog obrazovanja, umetnosti i kulture je mesto na kome se formiraju kriterijumi u oblasti dramskih umetnosti.

Škola je iznedrila brojne stvaraoce koji su kasnije, svojim radom, umnogome doprineli radu i razvoju pozorišta, filma, radija i televizije na ovim prostorima. Iskustvo od šezdeset pet godina, kao i tradicija, kvalitetna nastava i ugledi profesori, kao i dobri tehnički uslovi studiranja, svrstavaju ovu ustanovu u jednu od najtraženijih visokoškolsih ustanova u Srbiji.

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili se dvoumite između više fakulteta ili visokih škola? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije uz nadzor stručnog tima. Napravite pravi izbor i usmerite svoju karijeru na pravi put!.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

SMEROVI - FAKULTET DRAMSKIH UMETNOSTI

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA - FAKULTET DRAMSKIH UMETNOSTI

BROJ MESTA - FAKULTET DRAMSKIH UMETNOSTI

KONAČNE I PRELIMINARNE RANG LISTE IZ PRETHODNIH GODINA - FAKULTET DRAMSKIH UMETNOSTI

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

12
Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

8 Komentara
4 Replika
5 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najnoviji najviše glasova
anonimus

Drugi sam razred srednje skole i interesuje me da li se moze izaci na prijemni za FDU posle druge godine?

notdun

Treci sam razred gimnazije i hocu da upisem Snimanje i dizajn zvuka na FDU… Zanima me da li mi je potrebna muzicka skola za ovaj smer, koliko je potrebno pripreme i koliko je tesko upasti?

SAFS

Tek sam zavrsio osnovnu…I planiram posle srednje da zavrsim FDU. Da li mogu sa Gimnazijom da upadnem na FDU?

Ana

Generalno nije bitno u koju si srednju isao, bitne su tvoje sposobnosti i biografija. Gimnazija je po mom misljenju dobar izbor za smerove poput filmske i tv rezije kao i pozorisne isto i za produkciju sa obe katedre pa i dramaturgiju jer traze veliko obrazovanje iz opste kulture i umetnosti, mada opet ni to ne mora nista da znaci ima puno osoba sa srednjim strucnim skolama koje su bile veoma visoko rangirane. Svakako ni jedna srednja skola te nece preterano spremiti za sam FDU tako da uzmi stvar u svoje ruke i zanimaj se smerom kojim zelis da se bavis… Učitaj još »

Dragomir Radosavljevic

Da li moze se polagiti vise ispita npr. gluma i filmska i televizijska produkcija

Ana

Sto se tice prava na polaganje imas, ali ti to svakako ne preporucujem jer nisam sigurna koliko ces vremenski to uspeti s’obzirom da svi prijemni ispiti na fdu traju danima i velika je verovatnoca da ti se potrefe isti datumi i isto vreme. Svakako se mesanje smerova na fdu ne preporucuje, profesori to ne vole da cuju, a na svakom smeru imas intervju tako da neces moci da izbegne ili da sakrijes da zelis da probas oba smera. Svakako bih na tvom mesto probala na smeru koji me vise zanima, pa ako ne uspes sledece godine uzmi alternativu. Pritom ako… Učitaj još »

don_Rimatti

Mogu li kao strani drzavljanin konkurirat za budzet?

don_Rimatti

Mogu li kao stanovnik susjedne države upasti na budžet?

htc

Obzirom da sam strani državljanin iz BiH, zanima me da li se školarina može plaćati u ratama?

Milan

Moguće je plaćati u ratama. Možda čak i u 10 rata 🙂

bic

Da li postoji neko ogranicenje , koje se tice godina starosti , za upis na FDU?

Đina Delić

Mislim da ne 🙂