Biološki fakultet – Beograd

Adresa: Studentski trg 16, Beograd
Telefon: 011/263-56-27
Email: dekanat@bf.bio.bg.ac.rs

Biološki fakultet je državni fakultet u sastavu Univerziteta u Beogradu. Pored kvalitetne i profesionalne nastave, fakultet omogućava i bavljenje naučno-istraživačkim radom i praktična istraživanja na terenu širom zemlje.

Pored delatnosti visokog obrazovanja koje ostvaruje kroz osnovne, master, specijalističke i doktorske akademske studije fakultet se bavi i naučno-istraživačkom, konsultantskom i izdavačkom delatnošću.

Studentima na raspolaganju stoje najsavremenije opremljene mikroskopske sale, kao i istraživački centri. Fakultet ostvaruje saradnju sa mnogobrojnim institutima i srodnim ustanovama.

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili se dvoumite između više fakulteta ili visokih škola? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije uz nadzor stručnog tima. Napravite pravi izbor i usmerite svoju karijeru na pravi put!.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

SMEROVI - BIOLOŠKI FAKULTET

BIOLOŠKI FAKULTET - PRIJEMNI I UPIS

BROJ MESTA - BIOLOŠKI FAKULTET

KONAČNE I PRELIMINARNE RANG LISTE IZ PRETHODNIH GODINA - BIOLOŠKI FAKULTET

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

23
Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

12 Komentara
11 Replika
8 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najnoviji najviše glasova
Aleksa

Planiram sledeće godine da upišem smer molekularnu biologiju. Može li mi neko reći kolike su šanse da upadnem na budžet, kakva je konkurencija na tom smeru,da li je najbolje da učim sam za prijemni ili da ipak idem na privatne časove?

Andrija

Dobar dan, zanima me iz kojih knjiga je najbolje da se sprema prijemni za biologiju koji 2020 godine??
I kada i gde ce izaci pitanja i odgovori sa ovogodisnjeg prijemnog ispita?

Pozdrav

Nevena

Uci se iz udzbenika za prirodno matematicki smer gimnazije, Zavod je izdavac, sve 4 godine.

Ivana

Kada će biti objavljeni,preliminarni rezultati za biologiju?

Slavica

Dobar dan, interesuje me da li se razlikuju oblasti za polaganje prijemnog ispita za smer biologija i ekologija!? Molim Vas navedite oblasti za polaganje smera ekologije.

Studentin

Ne razlikuju se

Lenka

Da li se moze upisati biloski fakultet ako smo isli u gimnaziju ali jezicki smer?!

?‍?

Naravno da može.

milena

HITNO! Cula sam da se na fakultetu organizuje pripremna nastava i da ucenici koji idu dobijaju knjigu sa odredjenim brojem pitanja od kojih na prijemnom bude 30 ili koliko je vec pitanja na ispitu.. Zanima me da li je to tacno i ukoliko jeste, gde bih mogla sada da nabavim tu knjigu, obzirom da su pripreme pocele pre mesec dana? Hvala unapred

Aleksandra

Da li je tačno da se mogu naći pitanja?

Nevena

Pripreme uglavnom traju od februara do maja, na kojima profesori predaju gradivo iz Zavodovih udzbenika za prirodni smer gimnazije, a na kraju svakog predavanja dobijete testove koje radite na licu mesta i proveravate sa profesorom. Te testove nosite kuci, a neka od tih pitanja ce se pojaviti i na prijemnom.

andja

Da li se računa maturski ispit na kraju 4.godine za upis na Biološki fakultet?

Vlad Tepes

Da li neko moze da mi kaze u kom su obliku pitanja? Da li su na zaokruzivanje, dopisivanje?

tamara

zaokruzivanje

Jovana Jovetić

Da li se zna kada je prijemni ove godine?

Pogledaj na sajtu skole, moguce je da su vec izasli termini polaganja.

Vlad Tepes

26. juna u 13h

stefana

sa koliko se poena prosecno prethodnih godina upadalo na budzet na molekularnu?

Nex

Poštovani, da li neko može da mi da informaciju o uslovima za budžet, da li postoji starosna granica ili neki drugi vidovi limita (pored rang liste) za studente koji nameravaju “na teret budžeta” da upišu prvu godinu osnovnih akademskih studija? Hvala.

Medicinarka

Na sajtu studenata Bioloskog fakukteta kao uslov za upis ne pise pohadjanje minimum dve godine nastave biologije u srednjoj skoli, takodje ni u zvanicnom konkursu za upis na fakultet…

Stefan

Kako mislis? Zainteresovan sam da upisem fakultet i sad me je ova informacija malo smorila zato sto sam isao u srednju strucnu skolu i imao biologiju samo jednu godinu.

Izmenjen je tekst o uslovima za upis. Ranije je bilo potrebno dve godine, medjutim to vise nije slucaj, Uslov za upis je da je kandidat završio srednju školu u trajanju od 4. godine.

Izmenjen je tekst konkursa, u odnosu na prethodne godine. U skladu sa tim izmenjen je i tekst na stranici. Hvala na informaciji.