Koji su to “drugi” najlepši gradovi Evrope?

19/09/2018 15:19

Koji su to “drugi” najlepši gradovi Evrope?

Iako je sva pažnja usmerena na glavne gradove, u Evropi postoje druga, možda i lepša mesta koja itekako treba posetiti.

Mnogi gradovi ostaju u senci Rima, Pariza, Londona, Berlina…

“Drugi” gradovi

Firenca – Italija

Firenca je poznata kao kolevka renesanse, ušuškana u dolinu Toskane. Ovaj grad obiluje umetnošću, istorijom i arhitekturom. U Firenci možete uživati u reci Arno i u gustim bajkovitim šumama.

Lion – Francuska

Lion je udaljen dva sta vožnje od Pariza i predstavlja pravu svetsku prestonicu hrane. U ovom gradu se nalazi preko 4 hiljade restorana. Pored ukusne hrane, u Lionu možete uživati u vinogradima, prvoklasnom vinu i u ušću reka Saone i Rone. Brzo ćete zaboraviti na Pariz.

Porto – Portugal

Porto je manji od Lisabona, ali svakako interesantniji. Naime, ulice Porta predstavljaju pravu umetnost i oduzimaju dah. Ali to nije sve, ova neverovatna arhitektura eksterijera prenosi se i na enterijer, pa tako obavezno treba posetiti knjižaru Livraria Lello. Upravo je ta knjižara pružila inspiraciju Dž. K. Rouling.

Solun – Grčka

Solun na Egejskom moru je drugi najveći grad u Grčkoj. Grad se nalazi na severu i bogat je restoranima, kafićima, znamenitostima i istorijskim građevinama starim nekoliko vekova.

Minhen – Nemačka

U Berlinu možete provesti nekoliko dana, a da uopšte ne dođete u dodir sa nemačkom tradicijom. Međutim, Minhen je drugačiji. Tradicija predstavlja veoma važan deo ovog grada. Stari grad možete istražiti peške, a pivo u mnogim tradicionalnim nemačkim kafićima.

19/09/2018 15:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments