Netflix i u gejmingu?

26/07/2021 14:31

Netflix i u gejmingu?

Servis za streaming, a na osnovu pretplate, koji omogućava gledanje serija i filmova bez reklama, Netflix ulazi i u gejming vode. Prema najavama 2022. godine počeće sa distribucijom sopstvenih video igara. Kako je objašnjeno u pratećem spotu, Majk Verdu, bivši direktor Oculusa i EA Games, prešao je u kompaniju Netflix i on će biti glavni na tom projektu.

Za sada su u početnoj fazi, ali Netflix ima jasan plan kako dalje. Ono što je najvažnije, pretplatnici Netflixa će sve njihove igre moći da igraju besplatno. A same video igre praviće po svojim serijalima: Black Mirror i Stranger Things. Ove igrice će najpre biti dostupne za pametne telefone.

Ljubiteljima igara sledeći vikend može biti vrlo zabavan. Poslednje dane jula Square Enix će iskoristiti da privuče nove igrače u svoju herojsku avanturu sa Marvelovim Osvetnicima. Pa će tako Marvel’s Avengers biti besplatan za igranje od 29. jula do 1. avgusta na Steam i Playstation platformama.

Da li će taj potez pomoći da se ova igra vrati u “trku” sa dobrim igrama ostaje da se vidi. Ono što se zna je da još nakon prvog meseca počeo da gubi igrače, dok je sama PC verzija igre ostala bez 96 odsto publike. Marvel’s Avengers izazvao je gubitak od 48 miliona dolara u kompaniji, a sam Square Enix je dao zvaničnu potvrdu da nisu uspeli da povrate uložen novac u igricu. Troškovi izrade igre su bili oko 190 miliona dolara i uprkos tom kapitalu ocene igrača nisu ništa bolje.

A, u međuvremenu predstavljen je Dead Space rimejk, koji dolazi na next-gen konzole i PC.  Kako prenosi, play.co.rs, EA Play događaj  nije doneo očekivanu količinu vesti fanovima, pogotovu, jer je prošlo bez najave neke nove Star Wars igre. Kako navode, ne radi se samo o običnom grafičkom poboljšanju, već će Dead Space Remake biti izrađen od nule za PC i next-gen konzole. Dalje stoji i da fanovi treba da očekuju poboljšanu priču, bolje funkcionisanje mehanika, karaktere i celokupno bolje iskustvo preživljavanja u svemiru.

Takođe, portal navodi i da će najnoviji PES, sportski serijal, postati potpuno besplatan za igranje. To znači da neće biti naplaćivanja od 60$ i igra će biti isključivo digitalnog formata. Sa prelaskom na free2play model, može se očekivati “mikrotransakcije, ali i redovno dodavanje novog sadržaja u vidu modova igranja i sličnog”.

Sledeća stvar, navode, naziv PES odlazi u zaborav i u buduće će se zvati eFootball, bez ikakvih dodataka. eFootball će izaći ove jeseni i to za PC, konzole i mobilne uređaje sa omogućenim krosplejom. Datum izlaska još uvek nije poznat, ali je igra predstavljena zanimljivim trejlerom koji otkriva delić gejmpleja u Unreal Enginu.

26/07/2021 14:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments