Doplivajte do savršenog izgleda

20/01/2015, 16:23

Doplivajte do savršenog izgleda

Povezane objave

Fizička aktivnost je izuzetno bitna, kako zbog zdravlja, tako i zbog izgleda. Jedan od najboljih mogućih načina da održite svoju liniju ili da je “dovedete u red” jeste plivanje.

Plivanje vam može pomoći da budete u formi, a postoje i dodatne vežbe koje možete raditi u bazenu a pomoću kojih ćete učvrstiti određene delove tela.

bazen

Uskočite u bazen i zategnite svoje telo

Vežba za čvrste noge

Kako biste izvajali svoje butine i učvrstili zadnjicu stanite bočno uz ivicu bazena, podignite nogu sa strane pod uglom od 90 stepeni, a zatim je istom putanjom vratite u početni položaj. Ova vežba imaće efekta ako je ponovite nekoliko puta. Posle toga samo promenite stranu i uradite vežbu na isti način drugom nogom.

Vežba za zatezanje butina

Ova vežba pomoćiće am da zategnete unutrašnje mišiće butine, koji često ostaju zapostavljeni. Okrenite leđa ivici bazena, oslonite se sa obe ruke na ivicu, podignite obe noge do visine kukova. Držite ih na toj visini i zatim ih raširite i zadržite tri sekunde. Skupljajte noge polako, ukrstite ih i opšet zadržite tri sekunde. Ponavljajte ove poteze nekoliko puta kako bi vežba imala što bolji efekat.

Vežba za oblikovanje struka

Kako biste zategli bočne trbušne mišiće i oblikovali struk radite ovu vežbu, koja je slična prethodnoj vežbi za zatezanje butina. Okrenite se leđima ivici bazena na koju se oslonite rukama, a zatim podignite noge pod uglom od 90 stepeni u odnosu na gornji deo tela. Spojte noge jednu uz drugu i zajedno ih pomerite na levu stranu. Nakon što se zadržite u tom položaju tri sekunde, polako se vratite u početni položaj, gde su vam noge pod pravim uglom u odnosu na telo. Posle toga, na isti način uradite vežbu i na desnu stranu i naizmenično ponavljajte ovaj pokret.

20/01/2015, 16:23

Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*