Šta krije ostrvo Montekristo?

11/05/2018, 16:40

Šta krije ostrvo Montekristo?

Malo ostrvo na Mediteranu, proslavio je francuski pisac Aleksandar Dima, delom “Grof Monte Kristo”. Ali ovo nije jedina stvar po kojoj je ostrvo poznato. Naime, ostrvo Montekristo skriva tajnu i otkriva listu. 

U čemu je tajna?

Tajna ostrva vezuje se za skriveno blago gusara, konkretno jednog, poznatog Crvenobradog. Navodno je blago “tamo negde”, i još niko nije uspeo da ga iskopa, a o tome šta je tačno u pitanju, samo se nagađa.

Lokacija skrivenog blaga takođe je misterija, a legenda o njemu započela je pre nekoliko stoleća, kada je samostan na ovom ostrvu počeo da stiče ogromno bogatstvo.

Postoji još jedna začkoljica, ukoliko se odlučite na potragu za blagom. Naime, postoji lista za posete. Ukoliko želite da posetite ostrvo Montekristo, najbolje je da se prijavite odmah, da biste mogli da ga posetite za nekoliko godina.

Ostrvo godišnje može posetiti samo hiljadu posetilaca. Sve ove karakteristike čine ostrvo posebnim i legendarnim, pa nije ni čudo što su liste za posetu preduge.

Detaljan opis ostrva, avanture grofa Monte Krsita i tajne zakopanog blaga pronaći ćete na stranicama čuvenog klasika Aleksandra Dime, koji je napisao “Grofa Monte Krista” u 19. veku.

11/05/2018, 16:40

Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*