Magija na fakultetu: Jedan profesor uz pomoć Harija Potera objašnjava svoj predmet!

22/09/2017, 14:42

Magija na fakultetu: Jedan profesor uz pomoć Harija Potera objašnjava svoj predmet!

Hari Poter manija je utihnula, međutim neki i dalje rado gledaju filmove i čitaju knjige o čuvenom čarobnjaku. Hari Poter bio je i glavna inspiracija za jednog profesora filozofije na fakultetu u Minesoti, SAD.

Naime, Karolin Hartz, profesorica filozofije, odlučila je da na zabavan način svojim studentima približi filozofiju. Tako je Aristotelova učenja odlučila da poveže sa čuvenim čarobnjakom.

“Filozofija predstavlja kritičko osvrtanje na funamentalne ljudske vrednosti. Priča o Hariju Poteru upravo se bavi ljudskim vrednostima- prijateljstvom, ljubavlju, izdajom, mržnjom… Ja sam samo to uobličila i približila mojim studentima”, izjavila je Karolin.

Studenti na filozofski način pristupaju analizi knjiga Dž.K. Rouling, počev od etike, preko magičnih reči, objekata i čarolije. Studenti su s druge strane priznali da ih je ovaj sistem rada, neočekivano, naterao na duboka filozofska razmišljanja. Izgleda da je ovoj kreativnoj profesorici pošlo za rukom da zainteresuje studente i natera ih da razmišljaju.

22/09/2017, 14:42

Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*