Nazad na početnu

Visoka škola strukovnih studija za menadžment u saobraćaju

visoka skoloa strukovnih studija za menadzment u saobracaju nisAdresa: Zetska 2-4, Niš
Telefon: 018/423-82-88
Website: www.vssms.edu.rs
Email: vssms@vssms.edu.rs

Ustanova je osnovana 2005. godine pod nazivom Viša škola za menadžment u saobraćaju i carinu. Osnivač ove visokoškolske ustanove je Udruženje za unapređenje saobraćaja Srbije. Prvi studenti upisani su akademske 2005/2006. godine. Misija škole zasniva se na daljem razvoju studijskih programa primenom najviših svetskih i evropskih standarda, kako bi studije iz oblasti prava i bezbednosti, menadžmenta u saobraćaju i javnim uslugama bile što kvalitetnije. Nastava se odvija kroz osnovne strukovne i specijalističke strukovne studije.

SMEROVI

OSNOVNE STRUKOVNE STUDIJE (3 godine)

  • Menadžment u javnim uslugama (90 mesta)
  • Menadžment u saobraćaju (110 mesta)
  • Pravo i bezbednost (90 mesta)

SPECIJALISTIČKE STRUKOVNE STUDIJE (1 godina)

  • Menadžment u javnim uslugama (25 mesta)
  • Menadžment u saobraćaju (50 mesta)
  • Pravo i bezbednost (25 mesta)

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA

Pravo na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija imaju kandidati koji imaju završenu srednju školu svih zanimanja u četvorogodišnjem ili trogodišnjem trajanju i koji polože prijemni ispit.

Prijemni ispit škola realizuje putem kvalifikacionog testa. Kandidati sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom, polažu kvalifikacioni (prijemni) Test iz opšte kulture i informisanosti.

Kandidati sa završenom trogodišnjom srednjom školom pored Testa opšte kulture i informisanosti polažu i test iz Sociologije.

🎓KONKURS ZA UPIS 2014/2015

Školarina iznosi 1.390 evra u dinarskoj protivvrednosti.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.