Ovo sigurno ne želite da vidite na svom FB profilu

22/10/2015, 16:36

Ovo sigurno ne želite da vidite na svom FB profilu

Svi korisnici društvene mreže Facebook navikli su da ih Facebook redovno obaveštava o svemu što se dešava vezano za njihov profil.

Osim novih opcija koje Facebook redovno uvodi kako bi omogućio svojim korisnicima što bolju međusobnu komunikaciju ali i što veće uživanje tokom korišćenja ove društvene mreže, Facebook se trudi i da održi sigurnost svojih korisnika na nivou.

Međutim, postoji nešto što niko ne želi da vidi na svom Facebook profilu.

Naime, Facebook je lansirala novu opciju koja služi da obavesti korisnike ove društvene mreže čije je profile proveravala vlada.

“Obavestićemo korisnike ukoliko smatramo da im je profil ugrožen od strane hakera koji rade u ime vlasti”, rekao je Facebookov šef sigurnosti.

Putem notifikacije, Facebook će korisnike za koje misli da su “u opasnosti” savetovati da pokrenu opciju “Login Approvals” koja će im poslati sigurnosti kod koji će morati svaki put da ukucaju kada pokušaju da uđu na svoj profil sa drugog uređaja ili preko drugog internet pretraživača.

Na ovaj način moći će da prate da li im je neko ulazio na profil bez njihovog znanja i sa kog pretraživača.

22/10/2015, 16:36

Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*