Studije na Malti

malta

Malta je ostrvo koje se nalazi na sred Mediteranskog mora i ima nešto preko 400.000 ljudi. Pored malteškog, engleski je takođe zvanični jezik ove zemlje što je čini izuzetno privlačnom za turiste i studente širom sveta.

Ako odaberete Maltu kao vašu studentsku destinaciju, bićete u prilici da iskusite jednu veoma zanimljivu kulturu, probate odlična jela, upoznate mnoge ljude i uživate u prelepoj mediteranskoj prirodi.

Kretanje na Malti je veoma lako i celo ostrvo može da se obiđe za kratko vreme. Javni prevoz je pristupačan, a malteški autobus je jedinstven po svom izgledu i predstavlja jednu od turističkih atrakcija

Većina studijskih programa na Malti je na engleskom jeziku. Neki od popularnijih izbornih jezika su francuski i italijanski.

Život na Malti je veoma dinamičan. Postoji mnogo istorijskih lokacija u kojima se takođe održavaju kulturne manifestacije, koncerti itd. Neki od poznatijih festivala su tromesečni letnji festival i međunarodni džez festival koji se održavaju svake godine.

Fakulteti i univerziteti

Kompletan spisak obrazovnih ustanova u Malti možete pogledati OVDE

Univerzitet na Malti

Ovaj univerzitet predstavlja vodeću obrazovnu ustanovu Malte. Finansira se iz državnog budžeta i prima studente iz svih delova sveta.

Od 2010. godine je na ovom univerzitetu zastupljen bolonjski sistem studiranja. Glavni ciljevi su kvalitetno obrazovanje, fleksibilni kursevi i obuka studenata za rad u svim poljima koje tržište rada ove zemlje zahteva.

Na njemu studira preko 11.000 studenata, od kojih 600 čine studenti iz 80 različitih zemalja. Budući da se obrazovni sistem u Malti razlikuje od ostalh zemalja, mnogi strani studenti koji su završili srednju školu nemaju neophodne predupisne kvalifikacije koje su neophodne u ovoj zemlji. Zato Univerzitet u Malti pruža mogućnost predupisnog obrazovanja koji će stranim studentima omogućiti upis na osnovne studije.

Univerzitet je usmeren ka ispunjavanju infrastrukturnih i industrijskih potreba zemlje i svake godine daje preko 3.000 eksperata u raznim oblastima.

Fakulteti:

  • Fakultet likovnih umetnosti
  • Stomatološki fakultet
  • Ekonomski fakultet
  • Fakultet menadžmenta
  • Inženjerski fakultet
  • Pravni fakultet
  • Medicinski fakultet
  • Fakultet prirodnih nauka
  • Fakultet društvenih nauka i teologije
  • Fakultet komunikacionih tehnologija

Postoji takođe veliki broj instituta i istraživačkih centara.

Upis na fakultete na Malti - Kako se prijaviti?

Prvo je neophodno izabrati fakultet i studijski program koji vas zanima.

Spisak studijskih programa za strane studente možete pogledati OVDE

Kada odaberte željeni fakultet, kontaktirajte ih kako biste saznali koji su vam dokumenti potrebni za upis i koliko koštaju školarine.

Pogledajte još