Pravni fakultet – Novi Sad

Adresa: Trg Dositeja Obradovića 1, Novi Sad
Telefon: 021/635-03-77
Email: dekanat@pf.uns.ac.rs

Pravni fakultet u Novom Sadu je državni fakultet osnovan 1955. godine. Školske 2011/2012 fakultet je ima 5694 studenta na sva tri nivoa studija. Studentima je omogućeno obavljanje prakse u institucijama pravosudnih organa i Advokatske komore Vojvodine. Pravni fakultet je ostvario saradnju sa velikim brojem institucija iz zemlje i inostranstva. Nastavni i naučno-istraživački rad se odvija na devet katedri:

  • Katedra građanskopravnih nauka
  • Katedra privredno pravnih nauka
  • Katedra za krivično pravo
  • Katedra za istoriju države i prava
  • Katedra za teoriju države i prava, filozofiju prava i sociologiju
  • Katedra za javno pravo
  • Katedra za radno i socijalno pravo
  • Katedra za međunarodno pravo
  • Katedra pravnoekonomskih nauka

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili se dvoumite između više fakulteta ili visokih škola? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije uz nadzor stručnog tima. Napravite pravi izbor i usmerite svoju karijeru na pravi put!.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

SMEROVI - PRAVNI FAKULTET

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA - PRAVNI FAKULTET NOVI SAD

BROJ MESTA - PRAVNI FAKULTET

KONAČNE I PRELIMINARNE RANG LISTE IZ PRETHODNIH GODINA - PRAVNI FAKULTET

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

11
Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

6 Komentara
5 Replika
9 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najnoviji najviše glasova
Dragan

Pozdrav! Znate li da li je prethodnih godina na prijemnom ispitu struktura pitanja bila ista kao i u zbirci ili su to menjali?
Npr ako je u zbirci pitanje da se zaokruži da li je bilo i na prijemnom?

Luka00

Da li neko zna kada je predaja dokumenata i upis za pravo?

Vukašin

Prijava je 24, 25, 26 jun. Upis 8, 9, 10 jul. 🙂

Danilo

Da li će pitanja na prijemnom biti samo iz zbirke za pripremu ili postoji jos neka literatura?

Sara

samo iz zbirke♥

Dragan

Pozdrav ljudi! Ima li neko odgovore iz ustava i prava građana?

Milke

1. Savremena država je utemeljena na humanističkoj koncepciji prirodnog prava. U čemu se ta koncepcija sastoji? Ta koncepcija govori o tome da pojedinci imaju određena prava koja država ne sme da krši i mora da poštuje. 2. Kada se prinuda smatra legitimnom? Prinuda je legitimna onda kada je opravdana i nužna. 3. U predmodernim državama podanik je, u odnosu na vlast, imao: samo dužnosti. 4. 3 najznačajnija teoritičara koji su razvili teoriju o državi kao o društvenom ugovoru: Tomas Hobs, Džon Lok, Žan Žak Ruso. 5. Šta su prirodna prava? To su neotuđiva prava koja svaki čovek stiče rođenjenjem. 6.… Učitaj još »

Danilo

66. Koje godine je usvojena Povelja Ujedinjenih nacija?
1945
Ovo ppitanje je preskočeno 😀

Anastas

Imam ja

Violeta

Kad ce biti prijemni, kog datuma i da li je ista skolarina kao i prosle godine

Fakiš

Sa svih katedri Pravnog fakulteta,svakodnevno “stižu” diplome u Crnu Gori,posebna sjever.Kao je to moguće? Ne ide se samo dva puta(da se “upiše” i uzme “diploma”).A oni što regularno studiraju,ne polože sve ispite u roku.Ovi drugi odmah i sad:bogami i visoka ocjena,zavisno od uplate.Većina njih radi(nijesu osutni).Ne ide na:ispite,kolokvije,seminare…Diploma ekspres…Donosi ih (ili im donose) osobe od 30-60 godina starosti.Dala bih opkladu najveću da ti novopečeni “diplomci” neznaju nabrojati: ispite, profesore,boju fasade zgrade.Žta da se radi? U svakoj:ulici,zaseoko,selu,gradu isturena odeljenja državnih fakulteta.O privatnim da ne govorimo…..Brzo se kupi i nostrifikacija…i tamo ljudi hoće da zaradeNEMA PRAVNE DRŽAVE.Vlada:netnanje,pakost,zloba.A kompleksirani bez znanja sa kupljenim… Učitaj još »