Visoka tehnička škola strukovnih studija – Beograd

Visoka tehnička škola strukovnih studija BeogradAdresa: Bulevar Zorana Đinđića 152a, Beograd
Telefon: 011/267-15-00
Website: visokatehnicka.edu.rs
Email: info@visokatehnicka.edu.rs

Visoka tehnička škola, uz primenu savremenih principa edukacije, obrazuje mlade i kvalitetene stručnjake, sposobne da se uključe u tokove proizvodnje zasnovane na novim tehnologijama.

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Beogarda je škola sa višedecenijskom tradicijom. Osnovana je 1974. sa ciljem da, uz praćenje najnovijih tehničko-tehnoloških dostignuća, obrazuje profile inženjera orijentisane tržišnoj privredi.

Studijski programi rađeni su po uzoru na najistaknutije evropske ustanove sličnog opredeljenja i realizuju se u toku trogodišnjih studija, u šest semestara. Na studijskim programima je zastupljeno ukupno 29 predmeta, uključujući stručnu praksu i završni rad. Svi predmeti su jednosemestralni, a nastava se odvija u vremenu od 15 nedelja u svakom semestru. Studijski programi: Kompjuterski mašinski sistemi i Industrijsko inženjerstvo se realizuju kroz dva izborna modula.

Od školske 2013/14. godine Visoka tehnička škola pokrenula je još jedan studijski program pod nazivom Energetska efikasnost i zelena energija. U skladu sa orijentacijom naše škole da prati savremene industrijske i tehnološke tokove, razlog za uvođenje novog smera Energetska efikasnost i zelena energija jeste strateška potreba Republike Srbije za unapređenjem uslova i mera za racionalnim korišćenjem energije i energenata, koju smo mi prepoznali.

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili se dvoumite između više fakulteta ili visokih škola? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije uz nadzor stručnog tima. Napravite pravi izbor i usmerite svoju karijeru na pravi put!.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

SMEROVI - VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA

OSNOVNE STRUKOVNE STUDIJE (3 godine)

  • Kompjuterski mašinski sistemi
  • Industrijsko inženjerstvo
  • Energetska efikasnost i zelena energija

SPECIJALISTIČKE STRUKOVNE STUDIJE (1 godina)

  • Kompjuterski mašinski sistemi (32 mesta)
  • Industrijsko inženjerstvo (32 mesta)
  • Energetska efikasnost i zelena energija (32 mesta)

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA - VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA

U prvu godinu studija mogu se upisati svi kandidati koji su završili trogodišnju i četvorogodišnju školu. Svi kandidati polažu klasifikacioni ispit iz matematike ili kombinovanog testa iz matematike, tehničko – tehnološke oblasti i informatike po izboru.

🎓KONKURS ZA UPIS 2018/2019

Školarina za samofinansirajuće studente iznosi 52.000 dinara i može se platiti u 3 rate.

BROJ MESTA - VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA

Naziv studijskog programa Budžet Samofinansiranje Ukupno
Kompjuterski mašinski sistemi 
11
23
34
Industrijsko inženjerstvo sa informatikom
28
17
45
Energetska efikasnost i zelena energija  
3
20 23
UKUPNO 42 60 102

KONAČNE I PRELIMINARNE RANG LISTE IZ PRETHODNIH GODINA

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*