Od petka novo rukovodstvo Univerziteta u Beogradu

26/05/2015, 10:46

Od petka novo rukovodstvo Univerziteta u Beogradu

Univerzitet u Beogradu će u petak, 29. maja, dobiti novo rukovodstvo, rektora i prorektore, koji će ove funkcije obavljati naredne tri školske godine.

Profesor dr Vladimir Bumbaširević, koji je do sada bio na poziciji rektora, jedini je kandidat za još jedan mandat, dok je za prorektore Komisija za sporovođenje izbora predložila sedam kandidata, od koji će biti izabrano četvoro za vršenje funkcije prorektora.

Za prorektore mogu biti izabrani neki od predloženih kandidata – profesorka Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Jasmina Kovačević, profesorka Farmaceutskog fakulteta Nada Kovačević, profesor Filozofskog fakulteta Živan Lazović, profesor Mašinskog fakulteta Miloran Milovančević, profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Ivan Živoslav Tešić.

Na sednici Saveta Univerziteta u Beogradu, koja će biti održana u petak, 29. maja, tajnim glasanjem biće izabran rektor i četiri prorektora, a prema univerzitetskim propisima rektor predlaže svoj tim, odnosno prorektore, nakon čega se o njima izjašnjava i Savet UB.

Biraju se proprektori za nastavu, finansije, nauku i međunarodnu saradnju.

Povezane objave

26/05/2015, 10:46

Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*